Stan na Zvezdari "odsviran" muškim notama - Lepsi Dom

Stan na Zvezdari “odsviran” muškim notama

By  |  0 Comments

Nevenu Antić smo upoznali nedavno. Diplomirala je arhitekturu i više od 10 godina uspešno dela na polju dizajna enterijera (poslovnih i stambenih prostora). Osnovala je svoj studio EnterijerNA, kako bi ljudima pokazala da “imati arhitektu” ne znači nužno brdo para koje mu je potrebno dati. Fokusirana je na postizanje veze između estetike i funkcionalnosti, uz stavljanje akcenta na potrebe i želje klijenta.

U današnjem tekstu ćemo Vam predstaviti stan od 45 metara kvadratnih, kod Cvetkove pijace na Zvezdari, koji je projektovala za mladog stomatologa. Klijent joj je dao “odrešene ruke” kada je u pitanju bilo estetsko oblikovanje stana. Ograničenja su se, uglavnom, ticala budžeta i rokova, zbog čega je težila da (u većoj meri) odabire gotove komade nameštaja. Odlučila je da dnevnu zonu stana tretira kao “open space”, kako bi čitav prostor disao i bio ispunjen svetlošću.

Moderan stan na Zvezdari 04

Moderan stan na Zvezdari 01

Odabir boja, tekstura, komada, sugeriše da se radi o “muškom stanu”. Intervencija koja nam se posebno dopala jeste bojenje zida do pola. Unela je dinamiku i stvorila okvir unutar koga je bilo potrebno graditi prostor. Sugestivno je, gornja polovina, postala prostor za police i slike. Trpezarijski i klub sto izrađeni su po Neveninim nacrtima u kombinaciji metala i drveta. Njihove vitke metalne noge ni najmanje ne opterećuju prostor. Ugaona sofa je kupljena u Ikei i praćena je neprovidnom draperijom u tamno zelenoj boji. Izuzetna je i Eglo visilica iznad klub stola.

Muške note stana, “odsvirane” crnim i grafit sivim detaljima, umiruje tepih neutralnih krem tonova, drvene površine nameštaja i jastučići toplih boja. Detalj koji posebno privlači pažnju i sjajno nastavlja priču stolova i polica jesu trpezarijske stolice, kupljene u Emu-u. Na podlozi od zelenog zida, stvaraju potpuni sklad sa Ikeinom visilicom i fotografijom na zidu. Nama su, lično, omiljeni komad ovog prostora.

Moderan stan na Zvezdari 05

Poseban detalj, osmišljen na zahtev klijenta, predstavlja polica za piće, koja je sastavni deo TV police. Dizajnirana je i izrađena po meri. Njena gornja površina ima dodatnu ulogu radnog dela – tu je prostor za lap top i tabure, koji se smešta ispod ploče.

Moderan stan na Zvezdari 06

Kuhinja je dizanirana na način koji rasterećuje prostor, kako bi radna površina bila što veća i dostupnija. Viseći elementi su maksimalno iskorišćeni i lako dostupni. Na zahtev korisnika, sudo mašina i frižider su ugradni. Čitava kuhinja izrađena je od univera – kombinacije drvo dekora, mat grafit sive i bele – umereno sjajne nijanse.

Moderan stan na Zvezdari 07

Relativno mala spavaća soba ima ugradni ormar i krevet dizajniran i pravljen po meri sa mestom za posteljinu.

Moderan stan na Zvezdari 08

Nevena kaže da je ovaj stan jedan u nizu onih koje je osmišljavala, imajući na raspolaganju prilično ograničen budžet. Ovo nas navodi na zaključak da su funkcionalni, skladni i lepi enterijeri dostupni svima. Samo je potrebno odabrati prave komade, boje, teksture i detalje.

Javite nam svoje utiske.

EnterijerNA na Instagramu.

 

 

 

Arhitekta i osnivač portala Lepši Dom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *