Prelistavamo novu Floem kolekciju - Lepsi Dom

Prelistavamo novu Floem kolekciju

By  |  3 Comments

Floem je, od svojih početaka, moj lični favorit kada je u pitanju nameštaj koji nastaje na našim prostorima. Upoznala sam ih kroz Instagram, potpuno opčinjena originalnošću klub stola Pond+Able, koji su kreirali u kombinaciji jasenovog drveta i epoksidne smole. Nakon toga sam počela pažljivije da ih pratim, a onda smo obavili jedan od meni najdražih razgovora, kroz koji su podelili svoja pametna razmišljanja i planove.

Radujem se da godinu i po dana kasnije svedočim tome kako brend raste i razvija se. Danas prolazimo kroz njihovu novu kolekciju i prelistavamo sve ono što su kreirali u međuvremenu.

Ali pre toga premotavamo neke bitne delove:

Floem.

Floem čine Milena i Filip. Osnovan je u septembru 2018. kao sinergija njihovih vizija. Zamišljen je kao brend koji će domaćem tržištu ponuditi ono što mu nedostaje – nameštaj od masiva inspirisan skandinavskim dizajnom.

Zašto Floem?

Naziv Floem (pored toga što sadrži početne nazive njihovih imena)  ima prelepu simboliku, jer život biljke zavisi od aktivnosti floema. Floem (grč. Phloem), u anatomiji drveta predstavlja jedan od dva provodna tkiva (xylem i phloem), kojim se hranljive materije i organska jedinjenja sprovode kroz biljku.

Floem Filozofija.


Nameštaj je projektovan za generacije, stilski prilagodljiv i za sva vremena. Odlikuje ga snažan upliv skandinavskog dizajna, sa elementima mid-century stila. U dizajnu, akcenat je na obilnoj primeni drveta, jednostavnosti, minimalizmu i eleganciji.

Izbegavanje monotonije u konačnom izgledu postižu korišćenjem elemenata ritma i kontrasta, kao sredstvom oblikovanja, koje apliciraju u vidu geometrijskih oblika, igre horizontalnih i vertikalnih linija, smene boja i slično.

Nameštaj je praktičan i funkcionalan,  jednostavnih, ravnih i pročišćenih linija, prirodne strukture, lagane forme i vrlo jasne namene, kao i besprekorne površinske obrade. Odražava mirnoću sa pravom dozom dinamike i razigranosti, i kao takav, namenjen je apsolutno svakoj osobi čijem senzibilitetu prija i koja se identifikuje sa njim.

Velika radoznalost prema drvetu kao materijalu inspiriše nas da kreiramo proizvode koji u enterijer unose osećaj harmonije i sklada, osvešćujući sadašnji trenutak i našu ulogu u njemu.
Od ideje do realizacije, u svaki komad utkali smo san o vrlini, posvećenosti i poštovanju, kako prema životnoj sredini, tako i prema nama samima. Otvoren pristup dizajnu omogućio nam je da u svoje proizvode unesemo organsku, prirodnu mekoću i formalistički minimalizam, ne izostavljajući pritom važnost funkcionalizma i racionalizma u procesu projektovanja. Naš rad zasniva se na dubokom poštovanju prema drvetu, njegovim karakteristikama i svojstvima čije mogućnosti kroz teoriju i praksu istražujemo već decenijama.

U nastavku sa Vama delimo proizvode iz Floem ponude.
Svakako Vam preporučujemo da ih obavezno pratite na Instagramu .

Sofa Nordic

Kroz prizmu bezvremenskog dizajna koji neće gubiti na lepoti i funkcionalnosti u decenijama pred nama, sa jasnim skandinavskim pečatom i snažnim akcentom na komforu i skladu – nastaje sofa Nordic.⁣
 ⁣
Zakrivljen naslon istražuje mogućnosti punog drveta, dok stabilna ergonomska konstrukcija i  jastuci punjeni sunđerima različite gustine pružaju maksimalnu udobnost. Koncept Nordic sofe realizovan je u vidu fotelje, dvoseda, troseda i ugaone garniture koji se mogu koristiti zasebno ili se međusobno kombinovati.⁣
 ⁣
Veran je saputnik onih koji se često sele jer se, radi lakšeg prenošenja, sa lakoćom može rastavljati i sastavljati.⁣
 ⁣
Vrstu drveta, boju i dezen mebl štofa možete birati sami.⁣

Dnevni krevet Daydreamer

Zvezda Scandi kolekcije, dnevni krevet Daydreamer atraktivno je rešenje za sve ljubitelje modernog skandinavskog dizajna koji osim na funkcionalnosti nameštaja insistiraju i na njegovom karakteru.
 
Autentični dnevni krevet Daydreamer momentalno postaje zvezda svakog enterijera u kom se nađe, udišući u njega duh nenametljivog modernizma i vrhunske funkcionalnosti. Lagan i skladan, idealan je izbor za dnevne boravke, prostrane hodnike, kancelarije, spavaće ili gostinske sobe savremenog senzibiliteta. Jednako dobro izgleda smešten odmah do prozora ili uza zid.
 
Zahvaljujući visoko kvalitetnim višeslojnim sunđerima različite tvrdoće, ovaj šik dizajnerski komad pruža savršenu udobnost čak i prilikom dugog sedenja ili ležanja. Naslon u obliku valjka pruža odličnu potporu lumbalnom delu kičme, a dezen i boja mebl štofa, kao i dimenzije samog komada mogu se prilagođavati vašim željama.


Trpezarijski Sto Amalgamate

Mesto susreta, baza i utočište, trpezarijski sto oduvek je bio centralna tačka svakog doma. Zahvaljujući ploči okruglog oblika i specijalno dizajniranom postolju u koje se sa lakoćom smešta do pet stolica, trpezarijski sto Amalgamate postaje sinonim za udobne zajedničke trenutke, čak i u malim stanovima.
 
Puno hrastovo drvo svedočiće decenijama građenja porodičnih vrednosti, stvaranja uspomena, izmaštavanju i ostvarivanju snova svih ukućana.
Važan je stub Scandi kolekcije koji formira skladnu celinu sa trpezarijskom stolicom Orbita.

Trpezarijska Stolica Orbita

Lagana i skladna trpezarijska stolica Orbita donosi spoj mid-century klasike i savremenog dizajna. Istražujući mogućnosti dizajna i tehnologije nastaje naslon organskog, pitomog oblika koji zaokružuje ergonomsku strukturu elegantne geometrijske forme.


Stolica Orbita se savršeno kombinuje sa trpezarijskim stolom Amalgamate, a zahvaljujući vrhunskoj udobnosti i modernom izrazu može se koristiti i zasebno, kao radna stolica ili uz sto za šminkanje.

Klupa – Cipelarnik Welcome

Multifunkcionalna Welcome klupa, koja je istovremeno i komoda i cipelarnik, prkosi ograničenjima malog prostora i dokazuje da uz prave komade nameštaja ne postoje prepreke na putu ka vrhunskom stilu i praktičnosti. Čini jednu od okosnica Mid century kolekcije koja slaveći utilitarizam i tradicionalne vrednosti koje ne zastarevaju, olakšava život u savremenom kontekstu.

Lako se prilagođava konstantnim promenama koje su postale sastavni deo modernog načina života, pa ćete je pronaći u hodnicima, predsobljima, spavaćim sobama (kao klupu ispred kreveta), u trpezarijama ili u bilo kojoj drugoj prostoriji u kojoj zafali mesta za odlaganje ili sedenje.

Komoda Droppin

Izloženost ekranima i digitalnim tehnologijama donosi rastuću potrebu za iskustvima koja nisu striktno vizuelne prirode. Kombinujući mid-century nasleđe i tehnološki inovativan pristup dizajnu frontova, komoda Droppin slavi taktilnost kao novu dimenziju savremenih enterijera.⁣

Kap u okeanu ili okean u kapi – motiv 3D koncentričnih kružnica koje simbolizuju dodir kapi i površine vode čini da se osećamo opuštenije i služi kao stalni podsetnik na značaj i efemernost sadašnjeg trenutka.⁣

Čiviluk Twigs

Zbog svog autentičnog ekološkog dizajna od punog drveta, čiviluk Twigs izbor je onih koji, pored visoke funkcionalnosti i elegancije, prilikom odabira nameštaja akcenat stavljaju i na bezbednost i održivost.
Izrađen od najkvalitetnijeg hrastovog drveta i zaštićen prirodnim uljem u dva sloja, čiviluk Twigs idealan je za korišćenje kako u domovima tako i u komercijalnim prostorima, dok beskompromisan kvalitet izrade i univerzalan minimalistički dizajn garantuju decenije i decenije korišćenja.

Set Klub Stolova Circles

Nežnost, smirenost i sigurnost bile su nam vodilje prilikom stvaranja ovog vizuelno pročišćenog minimalističkog dvojca. Kao što im i ime kaže, Circles klub stočići pozivaju na razgovor i podstiču bliskost dajući mekoću i fluidnost svakom modernom domu.

Circles set idealan je izbor za sve zaljubljenike u puno drvo i prirodnu lepotu njegove teksture, kao i za porodice kojima je fleksibilnost u uređenju doma imperativ.

Stalak za Odeću Outstanding

Stalak za odeću Outstanding prava je poslastica za sve one kojima su održivosti, ekološka osvešćenost i vrhunski kvalitet izrade glavni putokazi prilikom odabira predmeta za dom. Prijatelj malih prostora, stalak Outstanding nudi izuzetno funkcionalno rešenje za odlaganje odeće, ali i priliku za lučni izraz kroz elegantan dizajnerski komad nameštaja, koji ne zauzima mnogo prostora.

Izrađen je od masivnog hrastovog drveta i premazan prirodnim uljem u dva nanosa.

Fotelja i Sofa Double Lagom

Double Lagom sofa deo je Midcentury kolekcije nameštaja, i savršeno se kombinuje sa Lagom foteljom i ostalim komadima nameštaja iz iste kolekcije.

Double Lagom dvosedom postignuta je izbalansirana sinteza neprolaznog mid-century dizajna i moderne praktičnosti, i kao takav, ovaj dvosed je idealan izbor za ljubitelje bezvremenih komada nameštaja.

Izrađuje se od drveta hrasta ili oraha, a na raspolaganju je široka mogućnost izbora vrste i boje mebl štofa.

Klub Sto Pondable

Inspirisani zlatnom erom modernog dizajna sa polovine dvadesetog veka, želeli smo da stvorimo klub sto u istom duhu, ali sa jasnim savremenim pečatom. Tako nastaje Pond + able klub sto, deo naše prve kolekcije nameštaja Mid century.

Klub sto Pond+able izrađen je od punog drveta hrasta, oraha ili jasena.

Tabure Place

Zaobljena geometrijska forma koja provejava kroz celu Scandi kolekciju nameštaja dominantna je i kod taburea Place. Tanke elegantne noge pružaju stabilan oslonac kružnom drvenom postolju na koje je postavljen udoban sunđer za sedenje koji se po potrebi može koristiti i nezavisno.

Lični pečat i senzibilitet svog budućeg doma tabure Place dobija personalizacijom boje i dezena mebl štofa, ali i dimenzijama koje se mogu prilagoditi konkretnom prostoru kom je namenjen. Zahvaljujući vanserijskoj praktičnosti i funkcionalnosti, tabure Place se uspešno snalazi u najrazličitijim prostorima, od dnevne sobe, dečije sobe, velikih hodnika, walk in garderobera…

Noćni ormarić Midnight

Neutralan dizajn bez dekorativnih elemenata, čisti uglovi, elegantne linije i retro kose nogare čine Midnight noćni ormarić idealnim izborom za većinu enterijera. Nenametljivom, ali jasno prepoznatljivom estetikom, vrhunskim kvalitetom izrade i brižljivo osmišljenim prostorom za odlaganje u vidu dve fioke različite veličine, stvorili smo ljubimca svih obožavalaca natur izgleda prirodnog drveta i njegovih šara.


Midnight noćni ormarić deo je Mid century kolekcije i obično ide u paru (oko bračnog kreveta), ali se može koristiti i pojedinačno kao pratnja single krevetu.

TV komoda Mirrora

Upečatljiv spoj mid century stila i neizmerne ljubavi prema modernom skandinavskom uređenju enterijera, TV komoda Mirrora izbor je onih koji na čvrstim temeljima tradicije izmaštavaju budućnost po svojoj meri.⁣
 ⁣
Veran je partner komodi Tetra sa kojom slavi maksimu – Mid century for the new century.⁣
Zahvaljujući velikodušnom prostoru za skladištenje i svojoj dekorativnoj prirodi, najčešće se koristi u modernim dnevnim boravcima, kancelarijama, prostranim hodnicima i spavaćim sobama.⁣

Set klub stolova Tray

Apsolutni šampion praktičnosti, Tray set klub stolova fantastično je rešenje za sve ljubitelje multifunkcionalnog drvenog nameštaja. Okrugla drvena ploča stola može se skidati i koristiti umesto poslužavnika, a zahvaljujući posebno dizajniranim ivicama koje sprečavaju da posuđe sklizne lakoća i zadovoljstvo korišćenja su zagarantovani.

Iako izrađeni od punog drveta, Tray klub stolovi veoma su lagani i zgodni za podizanje i premeštanje. Zaobljena forma i fleksibilan dizajn čine ih idealnim rešenjem za uređenje malih prostora. Zbog svojih malih dimenzija najčešće se koriste kao dodatni stočići u dnevnom boravku ili umesto noćnih ormarića u spavaćoj sobi.

Proizvode se od punog drveta jasena, hrasta i oraha, dolaze u setu od dva komada, različitih visina i prečnika.

Ogledalo Around

Kružna forma bez početka i kraja simboliše jedinstvo, posvećenost i zajednicu. Inspirisani prirodom i našom sve većom potrebom da joj se ponovo približimo stvorili smo Around. Ovo okruglo zidno ogledalo sa ramom od punog drveta veoma efektno otvara prostor istovremeno stvarajući osećaj harmonije i sigurnosti.

Komoda Tetra

Komodu Tetra najbolje opisuje rečenica – Mid-century for the new century. Svedena geometrijska forma korpusa i kose nogare doprinose opštem retro utisku, dok jak akcenat na tehnologiji i dizajnu frontovima ove komode daje savremeni izgled. Moćan je saveznik prostorima koji su u potrazi za snažnim, ali suptilnim akcentnim komadom nameštaja koji miluje oko i čini da se osećamo sigurno i opušteno.⁣

Arhitekta i osnivač portala Lepši Dom.

3 Comments

  1. Pingback: Tragale smo za omiljenim foteljama na regionalnom tržištu | Lepsi Dom

  2. Pingback: Floem i Lepši Dom poklanjaju set Circles | Lepsi Dom

  3. Pingback: Skandinavski stil u enterijeru i lekcije kojima nas je naučio | Lepsi Dom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *