DuralineMajur - porodica udružena oko jednog cilja - Lepsi Dom

DuralineMajur – porodica udružena oko jednog cilja

By  |  0 Comments

Priča koju danas želimo da Vam predstavimo pravi je primer slavljenja porodice i dokaz kakav rezultat nastaje kada svi njeni članovi udruže svoje različite resurse, snage i talente. Znanje jednih, inovativnost drugih, podrška trećih siguran su put koji vodi ka rastu, progresu, novom i boljem.

U pitanju je porodična firma DuralineMajur, koja je nastala 1996. godine u Jagodini, kao mala proizvodnja unikatnog nameštaja. Mi smo o njihovom nastanku, putu, razvoju i projektima, razgovarali sa Katarinom, koja je generator nove i inovativne energije ove zajednice.

Firma se bavi projektovanjem i proizvodnjom nameštaja po meri. Njihov fokus nije na serijskoj proizvodnji, već na stvaranju personalizovanog nameštaja, koji prati želje i zahteve klijenata.

Plakar, polica i gnezdo za sedenje u jednom elementu enterijera.
Kombinacija univera i MDFa.

Čitava priča počinje 1996. godine, kada je Katarinin otac, u svojoj garaži, započeo skromnu proizvodnju unikatnog nameštaja od masiva sa jednom velikom mašinom i nekoliko ručnih. Interesovanje i dobra iskustva su ga vodila dalje. Kroz godine rada sa ljudima, naučio je da nepogrešivo čuje želje klijenata i čak i pre njih prepozna šta je ono što im je potrebno.

Kao osnivač i temelj ove priče sa sobom je doneo mudrost i intuiciju, neophodne za rast i nadgradnju. Iskustvo ga je naučilo da nepogrešivo razume način na koji klijenti koriste nameštaj i na koji se način kreću kroz prostor. Praktičnost u projektovanju, ergonomska rešenja i logika su njegov set vrednosti, koje prenosi na sve ostale članove porodice i tima.

Neobičan sto od masiva hrasta, završno furniran.

Kako je posao rastao i razvijao se svi članovi porodice postajali su deo tima. Sada firmu čine Katarinin otac, majka, dva mlađa brata, zaposleni radnici i ona. Podela uloga nije striktno određena, ali su svi oni važni i neophodni da bi stvari funkcionisale. Svi su na liniji da uskoče, pomognu, predlože ideju, rešenje, koncept.

Katarina za sebe kaže da je oduvek sanjala da će završiti Muzičku Akademiju i svirati klavir do kraja života, ali je put odveo na Šumarski fakultet, gde se obrazovala na modulu za Dizajn Enterijera. Ipak su koreni i porodično nasleđe učinili svoje. Njenog brata još jedan ispit deli od okončanja istog studijskog programa. To je bio način na koji su odlučili da porodičan posao odvedu na novi nivo, da ga održe i unaprede.

Danas, Duraline ima veliku proizvodnju. Iako velika, ona nikada nije postala serijska, jer je fokus na potpuno personalizovanom nameštaju, koji se izrađuje po želji kupca.

Klijenti biraju sve elemente i materijale i učestvuju u svim segmentima procesa. Cilj je proizvodnja autentičnog, kvalitetnog nameštaja, koji prolazi put ručne obrade u velikoj meri, zatim fine obrade i više faza kontrole kvaliteta.

Osim usluge projektovanja i izrade nameštaja, Duraline nudi i projekte potpunog dizajna enterijera. Iza sebe imaju više projekata koje su osmislili od početka do kraja. Sa Katarininim dolaskom i energijom, stiglo je i sve ono što nam je donelo savremeno doba – upotreba kompjuterskih softvera, izrada moodboardova, 3D modela, vizuelizacija… Zato je sada moguće raditi sa klijentima i na tom polju – voditi ih i pomagati im u postizanju željene estetike i izgleda i ispunjavanju sitnih želja i zahteva.

Njihova stručnost, iskustvo i kompetencije Vam mogu pomoći da sagledate prostor na drugačiji, kreativniji način. U prilog tome svedoči rešenje ovog stana u Beču, gde je izostala TV komoda, ali je televizor našao svoju originalnu poziciju:

Iako iz njihove proizvodnje izlaze unikatni, originalni nameštaj i rešenja, postoje izvesni komadi na koje su posebno ponosni i koji su se istakli svojim dizajnom i interesovanjem koje tržište pokazuje.

Takav je slučaj sa originalnim trpezarijskim stolom, koji ima opciju razvlačenja.

Sto na razvlačenje od masiva hrasta, završno furniran hrastovim furnirom.

U svom bogatom portfoliu Duraline ima nebrojeno puno izrađenih rešenja, u svim raspoloživim materijalima – masivu, MDFu, univeru. Na narednim fotografijama Vam predstavljamo neka od njih, a Vama preporučujemo da ih pratite na društvenim mrežama.

Duraline Majur na Instagramu.
Duraline Majur na Facebooku.

Kuhinja nastala u Duraline radionici, kao rezultat osluškivanja želja klijenata

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *