Tragale smo za omiljenim foteljama na regionalnom tržištu. - Lepsi Dom

Tragale smo za omiljenim foteljama na regionalnom tržištu.

By  |  0 Comments

Nevenin (EnterijerNA) i moj viber chat traje oko godinu i po dana. U priličnom kontinuitetu, bez većih pauza. Gotovo da ne prođe dan u kome jedna sa drugom ne podelimo link, dilemu, nedoumicu ili samo ufnemo da nam bude lakše. I sve se, u 90% slučajeva, vrti oko enterijera.

Nedavno smo, za potrebe jednog od projekata, dugo debatovale na temu fotelja i došle do zaključka da bi se taj naš dugi niz razmenjenih linkova mogao složiti u jedan tekst.

Kroz njega imamo za cilj da Lepši Dom obogatimo novom vrstom sadržaja – istraživanjem regionalnog tržišta na različite teme (budite slobodni da nam sugerišete ono što biste voleli da čitate – kroz komentar na portalu ili porukom na Instagramu).

Izbor sledi. Neke od odabranih su iz kategorije “daydreaming”, neke su priuštive, ali ih sve povezuje to što ih obožavamo. Lista nam se preplela oko nekih modela pa smo morale drugarski da ih podelimo.

Ideja je da Vas inspirišemo i otkrijemo Vam neke divne modele, koje ste možda propustili.

JANA

4. Anibo Studio _ The Marina Collection

Anibo Studio sam nedavno otkrila na Instagramu i desila mi se ljubav na prvi pogled. Modeli iz Marina kolekcije su malo više retro koktel stolice, nego fotelje, ali ću sebi progledati kroz prste i staviti ih na listu, jer mi je važno da raširim glas o ovoj lepoti. Dostupna su 4 modela – Miele, Pistacchio, Rosa i Terra. Međusobno ih razlikuje paleta boja, a povezuje ih sve ostalo. Bajkovita forma, veliki, veliki fokus na detalj, božanstveni pliš i neodoljivi šarm, koji obara sa nogu na prvi pogled.

Trenutno su na sajamskom popustu. Posetite njihov Instagram i informišite se o svemu. Moguće je zakazati uživo razgledanje komada u Anibo studio prostoru u Beogradu.

Cena: 34.990,00 dinara

3. Gazzda Furniture _ Dedo

Gazzda je moj apsolutni favorit sa regionalne scene. Dedo je njihovo remek delo. Lounge fotelja izrađena od hrasta i kože. Posveta omiljenim pripovedačima. Za sate i sate filozofiranja. Mogu da zamislim prostor, u njemu Dedo x3. Za tri đeda – svog oca i njegova dva prijatelja. I beskonačno mnogo vremena za usporavanje. Mislim da sam zato toliko zavolela ovu fotelju. Osim što je estetski savršen, ovaj dizajn je potpuno iskren.

“‘Dedo’ is an affectionate Bosnian word for grandpa. And grandpa is precisely who you’ll think about when you sit in this comfortable, timeless and responsive chair. We suspect your storytelling will even improve…”

Cena: od  € 1,390.00

2. Ikea _ Bingsta

Fotelja Bingsta stiže iz Ikee, u žutoj i sivoj boji, u dve različite veličine. Favorit mi je od trenutka kada sam je prvi put otkrila u njihovoj ponudi. Međutim, njen pun potencijal sam shvatila kada sam je videla u prostoru sjajnog Marka Prokića, na mrežama poznatijeg kao f.ckinfine. U njegovom savršeno uređenom saloncu je zablistala. Doslovno kao sunce, uz sav rizik da zvučim patetično. Puštam fotografije da to potvrde.

izvor: f.ckinfine
izvor: dananamen

Cena je više nego pristupačna za ovako efektan, gotovo statement komad. Stavila sam je na spisak za kupovinu.

Cena: 14.990,00 dinara

1. Floem _ Nordic

Za kraj i vrh spiska, ono što doživljavam kao najbliskije – Floem i (po mom mišljenju) cherry on top njihove nove kolekcije – sofa Nordic. Ukoliko još uvek niste otkrili Floem (činjenica da se nalazite ovde te šanse svodi na minimum), obratite pažnju, jer sebe nadrastaju velikom brzinom. Verujem da će nam svima biti razlog za ponos što se ovakav kvalitet krčka baš u našoj kuhinji.

Nordic sublimira sve ono čime se Floem bavi i što jasno komunicira kao svoju filozofiju dizajna – forma istražuje mogućnosti punog drveta, komad je izrađen tako da poštuje ergonomiju i pruža maksimalnu udobnost, estetika je perfektna, kako smo i navikli od njih. Osim fotelje, Nordic postoji i u formi dvoseda, troseda i ugaone garniture.

Idealan je za sve one koji se često sele, jer se lako rasklapa i sklapa ponovo. Vrstu drveta i boju štofa možete birati sami i na taj način je potpuno prilagoditi svojoj viziji prostora.

U svom sledećem prostoru čistim sve osim biljaka i useljavam samo Nordic. I taj prostor mogu da zamislim. Kao i onaj za đedove, prethodno pomenut. Sebi za usporavanje dodeljujem Nordic. I to u formaciji trosed, dvosed, fotelja.

Cena: €330.00 (jasen), €347.00 (hrast), €440.00 (orah)

NEVENA

5. KARE _ Armchair Paradise

Svako ko me poznaje i ko prati ono što radim zna koliko volim boje i smelost. Uvek se trudim da svoje klijente ohrabrim da izađu iz zone komfora i da se ne plaše. Svedenost je provereni put, ali ja imam poverenja u proces. To se puno puta potvrdilo. Živele boje i paterni.

I zato obožavam Airmchair Paradise koji stiže iz KAREa. Ovo je eyecatcher, zvezda prostora, onaj komad koji je u stanju da sebi podredi sve. Jednako uspešan u svedenim prostorima, koliko i onim slojevitim, maksimalističkim. Istovremeno trendovski i komad za sva vremena.

Cena: 82.900,00 dinara

4. IKEA _ Landskrona

Moj lični favorit kada je IKEA u pitanju iz više razloga. Ozbiljan, luksuzni komad, kožna fotelja po pristupačnoj ceni. Smatram da je stilski izuzetno prilagodljiva i da je dobrodošla u najrazličitije koncepte enterijera. Veliki sam fan ove varijante žute, koja je toliko laka za uklapanje. Landskrona će se lako pridružiti nizu sofa koje se mogu pronaći na tržištu. I ono što je svim mojim klijentima izuzetno bitno – jako se lako održava.

Cena: 62.499,00 dinara

3. Ginko _ TILLE

Kada čujem termin neprolazna klasika, pomislim na nešto poput ovog komada. Savršena udruženost boje i teksture – pliš i senf žuta. Dobitna kombinacija. Estetski je neodoljiva, a pliš stvara efekat koji poziva da utonete u nju. Udobna i primamljiva.

Cena: 92.640,00 dinara

2. PROSTORIA _ Segment Airmchair

Gotovo sam sigurna da je PROSTORIA regionalni favorit svim zaljubljenicima u enterijer. Navikli smo da od njih stiže samo vrhunski dizajn. Na ovu listu sam odlučila da stavim svoj trenutni favorit- model pod imenom Segment Armchair, koji potpisuje genijalni Numen. Moderno, smelo, estetski perfektno. Jednako je dobro vidim u poslovnim, koliko i u stambenim prostorima. Kada razmišljam o svojoj idealnoj kombinaciji boja za ovaj geometrijski komad – to je definitivno narandžasti štof u kombinaciji sa plavim nožicama. Trenutno je na sajamskom popustu od 20%.

Cena: od  €1,350.00 do €1,660.00

1. Linea Milanović _ GLENN

Za kraj i vrh moje liste nešto sasvim drugačije od onog sa početka. Nasuprot raskošu boja i paterna sa KARE modela, ovde obožavam svedenost i jednostavnost. Glenn je model koji me je osvojio svojim retro šmekom. Praktična je, jer je mala po gabaritima i lako se uklapa u svaki prostor. Elegantna čelična konstrukcija je čini lakom i vazdušastom. Idealna je za prefinjene prostore i man cave enterijere. Ako bi trebalo da je svrstam u kategoriju – Glenn je muška fotelja. Muška priča. Zagasito zeleni ton je savršen.

Cena:   € 690.00

Arhitekta i osnivač portala Lepši Dom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *