Mermer - Blistavi kamen koji prostor čini posebnim. - Lepsi Dom

Mermer – Blistavi kamen koji prostor čini posebnim.

By  |  2 Comments

Ukoliko, dok  promišljate način za uređenje svog doma, tragate za nečim drugačijim, jedinstvenim, ličnim, razmislite o mermeru. Ovaj “blistavi kamen” može biti ono što će vaš životni prostor  u potpunosti preoblikovati. Moćan i postojan, prelep i efektan, bez sumnje će na sebe privlačiti sve poglede.

Nastaje u dugom metamorfnom procesu od rekristalizovanih karbonatnih minerala, najčešće krečnjaka i dolomita. Ovakav način nastajanja doneo mu je kompaktnost i malu poroznost, tačnije otpornost i postojanost. Ukoliko odlučite da ga unesete u svoj dom, budite sigurni da će trajati.

Priroda najbolje dizajnira stvari, najsmislenije komponuje boje i teksture. Tako, kroz raznolikost mineralnih krečnjaka (gline, kvarca, pirita, gvožđa) nastaje i raznovrsnost boja mermera.

Nije slučajno što je, od davnina, odabiran za materijal od koga su stvarana velika dela arhitekture i vajarstva. Materijalizovao je vizije čuvenog Mikelanđela i čuva ih kroz vekove. Upravo je od njega, u potpunosti, isklesana jedna od najlepših građevina sveta – veličanstveni Tadž Mahal.

Nekada rezervisan za posebne i najbogatije, danas dostupan svima.

Anastasijević Enterijeri su tu da svaku vašu viziju od mermera pretvore u stvarnost.

Mermerni uzorak na zidu. Projekat Mirjane Mikulec _ Stan u centru Zagreba
Fotografija: Sanja Jagatić

Načini za upotrebu mermera u dizajnu enterijera su brojni. Biće odličan saveznik gotovo svim stilovima, ukoliko ga odaberete mudro i koristite sa pravom merom. Često ga viđamo kao deo fantastičnih projekata regionalnih i svetskih dizajnera. Iako predstavlja klasiku i vanvremensku kategoriju, u 2019. je njegova upotreba svrstana među trendove u uređenju unutrašnjeg prostora. Kupatila obložena mermernim pločama velikog formata stoje na vrhu liste trendova.

Sa uspehom se snalazi u svakoj prostoriji doma. Zbog raznolikosti boja stvara čitav spektar efekata. Luksuz, elegancija, bezvremenost, ali i doza mistike.

Anastasijević Enterijeri će Vas upoznati sa svim mogućnostima koje ovaj materijal pruža i uputiti Vas na načine njegovog korišćenja.

Oblaganje zidova, podova, stubova… U celini ili kroz detalje. U jednom ili kroz kombinaciju više uzoraka. U kuhinji, kupatilu, dnevnom boravku, pa čak i u spavaćoj sobi. Kroz radnu ploču u kuhinji, čitav pult ili komadni nameštaj. Možda za početak samo kroz mermerne detalje, poput piksle, svećnjaka ili vaze. Kao početak zaljubljivanja u ovaj sjajan materijal i njegovo puštanje u dom.


Zid obložen mermerom. Projekat Studija Nacrt _ Porodična kuća na Zlatiboru
Izvor: Studio Nacrt

Zavirite u njihovu bogatu ponudu, inspirišite se i pronađite ono što Vam je najbliže.

Beskrajno elegantni i efektni stolovi dizajnirani i proizvedeni od strane Anastasijević Enterijera izloženi na Salonu nameštaja u Beogradu

U narednom tekstu donosimo inspiracijske primere kroz koje ćemo Vam detaljno prikazati kako koristiti mermer u različitim prostorijama doma.

Anastasijević Enterijeri na Instagramu.

Anastasijević Enterijeri na Facebooku.

2 Comments

  1. Pingback: Kvarc – Prirodni kamen koji garantuje kvalitet i izdržljivost | Lepsi Dom

  2. Pingback: Oblaganje zidova i podova mermerom | Lepsi Dom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *