Kvarc - Prirodni kamen koji garantuje kvalitet i izdržljivost - Lepsi Dom

Kvarc – Prirodni kamen koji garantuje kvalitet i izdržljivost

By  |  0 Comments

Koliko god tehnologija proizvodnje napredovala i nudila nam obilje veštačkih materijala, činjenica je da oni nikada neće prevazići prirodne. Organska povezanost sa svetom koji nas okružuje, prirodom i njenim bogatstvom, intuitivno utiče na svakog od nas. Mnogo je dizajnera i arhitekata koji skreću pažnju na važnost unošenja prirodnih materijala, poput drveta i kamena, u dom, kroz detalje ili čitave površine.

Kamen je materijal koji se u gradnji koristi oduvek. Gotovo je nemoguće pobrojati sve vrste objekata, širom čitavog sveta, iz različitih epoha, koje i dalje stoje i svedoče o njegovoj postojanosti i veličanstvenosti. Pojavljuje se u mnogo oblika, kroz mnogo boja. Kroz vreme je evoluirao, čovek ga je, za sopstvene potrebe, vešto prilagođavao.

Danas ćemo pisati o jednom njegovom obliku- predivnom kvarcu.

Primer upotrebe ploča od kvarca u dizajnu kuhinje.
Oblaganje zidova i radne ploče.
Fantastičan saveznik tradicionalnom dizajnu i metalnim akcentima.

U prirodnom obliku, kvarc je jedan od najtežih materijala u prirodi. Odatle potiče i njegovo ime. Na nemačkom jeziku reč quartz znači tvrd, jak. To nam, u startu, saopštava njegove osobine. Kada se upotrebljava za dizajn enterijera, njegove prirodne osobine udružuju se sa prednostima savremene tehnologije proizvodnje. Kombinuje se sa visokokvalitetnim polimernim smolama i pigmentima, koji se pod jakim i intenzivnim vibracijama, vakumom i pritiscima kompaktiraju u guste, neporozne ploče..

Na našem tržištu, Anastasijević Enterijeri predstavljaju pravu adresu na kojoj ćete dobiti kvalitetne površine od kvarca. Svaku ploču proizvode od 93% mlevenog kvarca, malog procenta školjki, kamenčića, staklića, peska, uz kombinovanje sa oko 7% poliesterskih smola, koje su vezivo prethodnih supstanci. Nakon izlaganja vibracijama i pritisku, ploče se očvršćavaju, precizira im se debljina, te se poliraju do trajnog sjaja. Paleta izbora dizajna je široka jednako koliko i paleta njegove primene u uređenju enterijera.

Inspiracija.
Primer trpezarijskog stola sa pločom od kvarca.
Idealan partner luksuznim enterijerima.

Prednosti i kvaliteti su mu brojni.

Zbog sopstvene lepote i atraktivnosti, sa lakoćom se uklapa uz svaki stil uređenja. Jednako je dobro društvo klasičnom, tradicionalnom stilu, idealna je podloga za luksuzne, minimalističke enterijere, koliko i za prostore u industrijskom stilu. Suptilnost izgleda i paleta dezena, u svim okvirima pronalazi svoje mesto.    

Postojan je i kvalitetan. Iako je skuplji, kao inicijalno ulaganje, kroz vreme opravdava svoju cenu. Otporan je na uticaje, ne deformiše se, ne menja ton, niti oblik. Kada ga unesete u svoj prostor znajte da vam obećava dugotrajnost. Izuzetno se lako održava.

Prirodan je i bezbedan za upotrebu. Dizajn je organski, preuzet iz prirode, te kao takav idealan za ljudsko okruženje. Unosi toplinu, povezanost, umiruje, opušta. Osim toga, zbog svoje prirodnosti, bezbedan je za ljudsko zdravlje.

Anastasijević Enterijeri su tu da Vam pruže podršku i sugerišu načine na koje ploče od kvarca možete uneti u svoj ambijent. Zbog pobrojanih prednosti, velike izdržljivosti i lakoće održavanja, kvarc je najkorišćeniji u kupatilima i kuhinjama.

U kuhinji, kvarc možete koristiti za radnu ploču, oblaganje zidova, pultova i šankova. Osim akcenta koji će, nesumnjivo, doneti; luksuznog i upečatljivog izgleda; nosi prednost koja se tiče trajnosti i održavanja. Uz to, kvarcne ploče su otporne na toplotu, na razne kiseline, grebanje.

U kupatilima ih možete koristiti kao materijal za prostore umivaonika, akcentovanje jednog od zidova ili za kompletno oblaganje zidova i podova. Neporoznost kvarc čini idealnim za kupatilo, koje podrazumeva velike količine vode.

Osim toga, oblaganje stepeništa, podova u hodnicima, holovima, unošenje u spavaće i dnevne sobe, kroz detalje ili veće površine… Uz adekvatan odabir nameštaja, boja, tekstura, kvarc će vašem ambijentu pružiti prefinjenost i jedinstvenost.

U nastavku Vam prikazujemo kuhinju sa radnom pločom od kvarca, realizovanu od strane Anastasijević Enterijera.

Ako Vas zanimaju prirodni materijali možete razmotriti i predivan, blistavi mermer.

Elegantna kuhinja sa radnom pločom od kvarca.
Realizacija: Anastasijević Enterijeri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *