Woodnest Design - Poetika prirode u modernom stilu - Lepsi Dom

Woodnest Design – Poetika prirode u modernom stilu

By  |  0 Comments

Koliko god daleko da odemo niz vremensku liniju istorije dizajna nameštaja, enterijera, ali i arhitekture, na njoj srećemo stalnu igru sa drvetom. Drvo kao prirodni materijal predstavlja nepresušni izvor inspiracije, te je istraživanje njegovih karakteristika, mogućnosti forme i estetike tema kojom su se vekovima bavili najveći stvaraoci.

Jedan od primera je Tadao Ando, možda najčuveniji japanski arhitekta, čovek koji ima status nacionalnog blaga. Od ranog detinjstva počeo je da razvija savršen osećaj za duh i karakter odlazeći svakoga dana nakon škole u tesarsku radionicu, gde je naučio da prepozna ličnost drveta i svedoči preciznosti ljudske ruke. Tu je naučio najvažniju lekciju: “Drvo ima svoj karakter, na tebi je da ga ohrabriš da ide u pravom smeru”. Kroz ova iskustva razvio je nepogrešivi odnos prema prirodnim materijalima, koji je kroz njegova dela prenesen na buduće generacije.

Upravo na ovom temelju nastao je novi domaći brend, koji imamo zadovoljstvo da Vam danas predstavimo – Woodnest Design. Woodnest Design je nastao u Beogradu, prepoznavanjem i okupljanjem ljudi različitih struka u tim koji deli iste vrednosti, želju za stvaranjem, vredan i predan rad u nastajanju proizvoda. Povezala ih je potreba za inovacijom, ideja i vera u stvaranje unikatnih proizvoda, koji svakom unutrašnjem prostoru dodaju šarm i posebnost. U fokusu stvaranja Woodnest Design tima je ljubav prema drvetu kao materijalu, bavljenje njegovom neponovljivom teksturom i stvaranje unikatnih i autentičnih komada nameštaja koji unose poželjnu toplinu i karakter u naš prostor u vremenu globalne pandemije koja nam je promenila život i fokusirala nas na sopstvene domove na novi način.

Šta nastaje u Woodnest design radionici?

Woodnest Design kreira nameštaj od drveta autentičnog dizajna. Kupac, kao krajnji korisnik, dobija priliku da aktivno učestvuje u procesu kreiranja, tako što bira elemente – oblik, boju i broj komada drveta; visinu, oblik i boju nogara i završne detalje. Na ovaj način stavraju se personalizovani proizvodi idealni za lični osećaj i viziju enterijera.

Na njihovom Instagram profilu možete videti i moodboard-ove koji dočaravaju kako se unikatni komadi drvenog nameštaja u svojoj prirodnosti i sa organskim dizajnom savršeno uklapaju u različite stilove uređenja prostora, lako komunicirajući sa čitavim spektrom materijala, boja i formi.

Fotografije: Woodnest Design

Na ovaj način, Woodnest Design tim nam nagoveštava da autentičnost i toplina drveta nisu rezervisane samo za ušuškane, boho ili rustične prostore, već svoj identitet čuvaju i u modernim, minimalističkim prostorima ili pak onim koji su sagrađeni kroz najaktuelnije trendove, uvek ih iznova oplemenjujući i dajući im osećaj prirodnosti.

Ukoliko niste sigurni na koji način da pristupite uređenju enterijera, Woodnest Design tim Vam takođe stoji na raspolaganju ukoliko Vam je potrebna usluga dizajna čitavog prostora.

Estetika drveta, kroz komunikaciju i saradnju sa klijentom lako pronalazi svoj put i postaje upečatljiv simbol ličnog ukusa u svakom enterijeru.

Fotografije: Woodnest Design

Zaljubljenost u proces

Proces stvaranja komada nameštaja podrazumeva više faza u uzbudljivom i živom procesu, kroz koji drvo otkriva svoje lice. Svaki komad drveta je plod prirode i poseduje jak individualni karakter, nepredvidljiv i tajanstven, koji se otkriva kroz sam proces stvaranja.

Prva faza procesa je obrada drveta, za koju u Woodnest Designu kažu da je deo metamorfoze, kroz koju se rađa nova estetika.

Druga faza je bojenje, tokom kojeg nastaje nova dimenzija u kreiranju finalnog izgleda. Otkrivaju se novi detalji, pojačava se struktura, ističu se karakteristike.

Kako je priroda jedinstvena i neponovljiva, nemoguće je stvoriti dva uniformna, identična dizajna. Svaki od komada nameštaja donosi svoju priču, koja se nastavlja i prepliće se pričom svojih budućih vlasnika.

Potpis na etiketi

Nemogućnost stvaranja uniformnih komada je inspirisala kreativce iz Woodnest Designa da stvorene komade nameštaja označe svojim potpisom na originalan način dodavanjem završnih detalja od kože, što finalnom izgledu daje dodatnu autentičnost. I ove detalje je moguće birati i tako ovim komadima nameštaja dodati još jedan lični pečat.

Fotografije: Woodnest Design

Komadi nameštaja koje dizajnira Woodnest Design će ubrzo postati mesta okupljanja sa najbližim ljudima sa kojima ćete deliti svoje priče i dragocene trenutke. Autentični, organski oblici i materijali nas vraćaju prirodi, unutrašnjem balansu, i uvode u neophodni mir i spokoj.

Baš zato što stižu iz prirode i deo su univerzalno poznatog i zajedničkog, Woodnest Design prirodni nameštaj se lako uklapa u svaki koncept prostora, bio on minimalistički, eklektički, ili klasični. Budite sigurni da će Woodnest Design nameštaj pronaći svoje mesto u svakom Vašem prostoru kojem želite da date pečat autontičnosti.

Fotografije: Woodnest Design

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *