Masarotto Luxury Suites - Idealan beg nadomak Beograda - Lepsi Dom

Masarotto Luxury Suites – Idealan beg nadomak Beograda

By  |  0 Comments

Dugo unazad, svakodnevni život karakteriše velika brzina, liste obaveza i retki trenuci za usporavanje. Posebno ukoliko se on odvija u velikim gradovima, poput Beograda. Sve češće pravimo planove za neophodan beg iz buke koja zaglušuje. Međutim, nekada je vremena premalo, možemo da ukrademo samo vikend i daleke destinacije nisu opcija. Srećom, neposredna okolina grada nudi mnoštvo prilika.

Investitor sa kojim sam nedavno, u okviru svog studija EnterijerNA, imala sreću da sarađujem kreirao je svoju viziju upravo vođen ovom idejom. Obezbediti luksuzno mesto za odmor, nedaleko od mesta stanovanja. To je koncept oko koga je nastao Masarotto Luxury Suites.

Kompleks se nalazi u Ritopeku, nadomak Beograda, na padini sa koje se pruža predivan pogled na grad.

Projektni zadatak koji sam dobila bilo je pozicioniranje montažnih objekata na parceli, koncipiranje parternog uređenja i dizajn enterijera objekata.

Planirano je da kompleks bude sačinjen od četiri objekta. U prvoj fazi su sagrađena dva. Njihov međusobni položaj je takav da jedan drugi ne zaklanjaju, da se iz svakog pruža najlepši mogući pogled na grad i da svaki zadrži svoju privatnost. Još jedan od uslova, koji je zadatak učinio složenijim, bilo je očuvanje postojeće vegetacije i vinograda.

Sa pristupnih staza se, putem spoljašnjeg stepeništa, stupa na terasu objekta. Iz nje se ulazi u objekat, čija je površina 75 kvadratnih metara. Na terasama se nalaze hidromasažne kade i fotelje za sedenje.

Objekat ima dve etaže. Donja je organizovana kao dnevna, kroz open space koncept. Čine je dnevni boravak, trpezarija i kuhinja. Na ovoj etaži je i kupatilo. Enterijer sam tretirala na način koji će sve objekte stilski povezati u jednu priču, ali na način da, kroz boje i detalje prostora, svaki bude jedinstven.

Posebno efektan detalj jeste čitav jedan zid koji je urađen tehnikom koja imitira stenu. Na ovom akcentnom zidu se nalazi TV komoda.

Ovakav tretman površine, udružen sa konstukcijom od drveta jeste reminiscencija prirode, koja za cilj ima potpuno opuštanje i ulazak u zonu neophodnog mira i relaksacije. Topli tonovi nameštaja i tepiha, velike staklene površine, koje maksimiziraju pogled na prirodu, čine ovaj kompleks jedinstvenim i nesvakidašnjim.

Kao kontrast i idealan partner u dijalogu, toplim tonovima drveta i nameštaja, suprotstavljena je luksuzna kuhinja od tamnog medijapana. Nameštaj je rađen po meri kako bi se uklopio u koncept “A frame” objekta.

Etaža iznad predstavlja noćnu zonu objekta. Jedna od najvećih vrednosti ovog prostora jeste neverovatan pogled koji se iz kreveta, kroz potpuno transparentnu fasadu, pruža na grad. Buđenje na ovom mestu je neponovljiv doživljaj.

U projektovanju enterijera poseban akcenat stavila sam na planiranje rasvete. Led trake su u celom objektu, kako u njegovoj unutrašnjosti, tako i spolja. Kada dan počne da se gasi, diskretna svetla iz poda i sa plafona kreiraju nestvarnu, bajkovitu atmosferu.

Nadam se da ćete pravu sliku o ovom kompleksu steći uživo što pre. A ja jedva čekam sledeću fazu ovog projekta. Javite mi svoje utiske.

Fotografije objekta: DreamPix Studio

Arhitekta i dizajner enterijera sa više od 10 godina iskustva u praksi. Vodi online servis za dizajn enterijera Enterijerna.rs, kroz koji korisnicima pruža mogućnost osmišljavanja lepih i funkcionalnih prostora u okviru budžeta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *