Inspiracija sa Instagrama : Najlepše Uskršnje Dekoracije - Lepsi Dom

Inspiracija sa Instagrama : Najlepše Uskršnje Dekoracije

By  |  1 Comment

Proslava katoličkog Uskrsa je tik iza nas, od pravoslavnog nas deli nekoliko dana… Ovo su neke od najlepših ideja za dekoraciju doma u zadnji čas.

Uskrs je praznik koji dolazi u najvoljenije doba godine. Sunce nas je pokrenulo, vedrina je opipljiva u vazduhu. Posegnite za cvećem i pastelima; uključite mališane u pripreme za doček najvećeg hrišćanskog praznika; odaberite neočekivane motive za oslikavanje jaja i realizujte neki “uradi sam” projekat.

Mi Vam donosimo najinspirativnije primere sa regionalnog Instagrama, koje ste sa nama delili kroz korišćenje taga #lepsidom. Hvala Vam na tome!

1. Napravite male uskršnje scenografije

Postavite uskršnji dekor na način koji će pričati priču. Kombinacija cveća, jaja i figura životinja je proveren izbor. Ovo će Vašim mališanima sasvim sigurno rasplamsati maštu, a biće divan dekorativni element. Evo kako su to realizovale Danijela, Dajana i Maja.


Fotografija: Danijela+Darko (@2_the_house)

Fotografija: Dajana (@dajanary)

Fotografija: Maja (@majailic.fineart)

2. Uskršnja trpeza – poligon za mnogo mašte

Neka trpezarijski sto na dan Uskrsa bude Vaše igralište na kome ne možete preterati. Od potpune svedenosti do savršene razigranosti, kako Vam lični afiniteti zapovedaju. Neka vaše igračke budu stoljnjaci, tanjiri, escajg, cveće i latice rasute unaokolo… Jaja, salvete, konfete… Ništa nije previše.


Fotografija: Tanja (@tanjasovulj)

Fotografija: Danijela+Darko (@2_the_house)

Fotografija: Johana (@ana_youkhana)

Fotografija: Nela(@supercalifragilistic_home)

3. Dekoracija od platnenih salveta

Jedan od najvoljenijih trikova za uskršnje dekorisanje, za koji će Vam biti potrebno jako malo vremena. Kroz različite kombinacije boja jaja i platnenih salveta efekti su beskonačni… Ovo su kreacije iza kojih stoje Katarina, Sabine i Tina.


Fotografija: Katarina (@home11b)

Fotografija: Sabine (@house_lavanda)

Fotografija: Tina (@mishala_and_i)

4. Dekorativni venci i grane

Unošenje elemenata prirode u dom je uvek dobra ideja. Živi smo ljudi i ništa nam, na intuitivnom nivou, ne prija toliko kao organika. U januaru u dom unosimo jelku i badnjak, sada za postavku dekoracije možemo koristiti vence od granja ili neku veću i razgranatiju granu. Za dekorisanje možemo upotrebiti drvena ili jaja od stiropora. Ovako su dekorisale Ines i Elena.


Fotografija: Ines (@more_less_ines)

Fotografija: Elena (@elena.alac)

5. Uskršnji DIY projekti

Na oko jednostavni projekti iza kojih stoje Tanja i dve Ive. Za prva dva su korišćene ljuske od jaja i oba su fantastičan estetski dodatak u vreme praznika.

Iva je ljuske iskoristila kako bi ih oslikala toliko popularnim line artom. Kao da su izašla iz Pikasovog ateljea. Pogledajte tu savršenu stilizovanost.


Fotografija: Iva (@iwaiva)

Jedan od naših omiljenih kreativaca svakako je i Tanja, koja je uspešno rekreirala jedan projekat sa Pinteresta. Preporučuje da držače tj. čašice za jaja napravimo od paljene žice, jer se lako savija. Vazice od jaja ćete napraviti tako što ćete ih polomiti odozgo, pustiti da sadržaj iscuri, oprati ih i zakačiti na štapiće za roštilj, kako bi se osušila. Nakon toga ih možete bojiti po želji.


Fotografija: Tanja (@tanjasovulj)

Iva Klepo je svoj “uradi sam” projekat prilagodila duhu minimalizma, koji obožava. Drvena jaja iz Pepco-a je obojila akrilnim bojama, stavila na savršeni Jyskov teraco podmetač i nalepila natpis. Savršena svedenost.


Fotografija: Iva (@minimalizam.zivot.prostor)

Želimo Vam divne i vesele praznike.

U nastavku pogledajte još neke fotografije koje inspirišu.


Fotografija: Johana (@ana_youkhana)

Fotografija: Tanja (@tanjasovulj)

Fotografija: Jelena (@conceptbyjeki)

Arhitekta i osnivač portala Lepši Dom.

1 Comment

  1. Pingback: Brzo i lako do predivnih uskršnjih jaja sa @marinamilos | Lepsi Dom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *