Brzo i lako do predivnih uskršnjih jaja sa @marinamilos - Lepsi Dom

Brzo i lako do predivnih uskršnjih jaja sa @marinamilos

By  |  0 Comments

Ako ste u potrazi za brzim, jednostavnim i, pre svega, zdravim idejama za ukrašavanje uskršnjih jaja, ali niste spremni da odustanete od njihovog savršenog izgleda, na pravom ste mestu.

Imamo tu čast da podelimo sa vama ideju talentovane Marine Radaković, na Instagramu poznatije kao @marinamilos, kako da vrlo jednostavno, bez farbanja i nepotrebnog haosa ukrasite uskršnja jaja na originalan način, istovremeno čuvajući njihovu hranljivu vrednost.

Brzo i lako do predivnih uskršnjih jaja sa @marinamilos - Lepši Dom

Godinama unazad moje omiljene tehnike za farbanje jaja za Uskrs su dekupaž i lukovina. Osim što su po mojim estetskim kriterijuma, ja nisam baš neka žena domaćica, koja je voljna da bojama isprlja 16 šerpi, čaša, krpa i salveta. Dekupaž je zahvalan, jer sa njim nema prljanja uopšte.

Brzo i lako do predivnih uskršnjih jaja sa @marinamilos - Lepši Dom

Materijal može da se pripremi mesecima unapred. A potrebne su samo salvete i bela jaja. Kada sam ja pre nekoliko godina počela sa ovom tehnikom, bela jaja nisu bila dostupna na tržištu kao danas. Izbeljivala sam ih sirćetom, i to mi je uvek bio najgori deo posla. Na kraju ljuska jajeta bude previše istanjena od sirćeta i na neki mestima jaja budu šarena, a ne čisto bela.

Dakle, prvo i osnovno – kupite bela jaja.

Ne cimajte se sa izbeljivanjem.

Salvete pripremite ranije. Birajte one sa najsitnijim uzorkom. Ako je krupan, neće lepo sesti na jaje i biće izlomljeno i pogužvano. Sa troslojne salvete se skida samo gornji sloj sa printom. Samo cepkanje uzorka ja radim običnom čačkalicom. Najpreciznije je. Imam šoljicu vode pored i povremeno umočim čačkalicu da bi se slika lakše odvojila.

Brzo i lako do predivnih uskršnjih jaja sa @marinamilos - Lepši Dom

Najbolji rezultat se postiže kada se lepi iz više komadića na jedno jaje, pa se slaže kao mozaik.

Naravno, lepi se na kuvana, ohlađena i suva jaja. Za samo lepljenje, umiti se belance, da bude blago penasto i vodenasto. Umače se u belance ćoškić sunđera ( ja isečem od sunđera za sudove) i tapka preko salvete i jajeta. Prvo zalepim jedan mali kraj salvete pa krenem dalje od sredine.

Pustiti da se osuši.

Ova tehnika je idealna ako ne želite da napravite haos u kuhinji. Jaja ostaju zdrava, bez boja i hemikalija.

A i deca će sigurno rado pomoći i angažovati svoje prstiće.

Brzo i lako do predivnih uskršnjih jaja sa @marinamilos - Lepši Dom

Ako su vam se dopale ove fotografije, a još ne pratite Marinu, obavezno skoknite do njenog profila.

Nećete se razočarati!

Otkrijte još inspirativnih ideja za dekoraciju uskršnje trpeze:

Bloger i dizajner sa velikom strašću prema prepoznavanju i razumevanju trendova u dizajnu enterijera. Najveću inspiraciju pronalazi u dečijim sobama i #mojadžungla pokretu. Odgovorni urednik portala Lepši Dom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *