Razgovarali smo sa: Duge Studio - Lepsi Dom

Razgovarali smo sa: Duge Studio

By  |  1 Comment

Baveći se ovim portalom i prateći, kroz društvene mreže, puls i navike korisnika prostora, zaljubljenika u enterijer, ljudi koji teže da svoje domove konstatno unapređuju, došla sam do jasnog zaključka koliko se ljubavi pakuje u osmišljavanje prostora za najmlađe. U dečijim sobama nema kompromisa.

Često sam, kao arhitekta, suočena sa svedenim izborom kada je u pitanju ponuda na tržištu. Prvenstveno mislim na tapete i druge zidne obloge. Zato sam se beskrajno obradovala, kada sam, prateći tag #mojsobičak, stigla do Patricie i njenog Duge Studia.

Poželela sam da je upoznam i da saznam šta je ono što njen studio dizajnira i proizvodi. I tako nas eto u ovoj priči.

Patty je Meksikanka, poreklom iz Španije i Hondurasa. Kaže da su kulture obe zemlje izuzetno izražene, pa su tako na nju, u svojoj kombinaciji, ostavile duboki trag. Studirala je dizajn i umetnost na Nacionalnom Institutu Lepih Umetnosti u Meksiko Sitiju.

Nakon što se udala za svog sadašnjeg muža, koji je srpskog porekla, i sa njim dobila prvu ćerku, odlučila je da svoj kreativni rad usmeri ka ilustrovanju i crtanju za decu.

Put je vodio kroz mnogo zemalja. Meksiko, Kanadu, Sjedinjene Države, Bugarsku i na kraju Srbiju, u kojoj su se usidrili i uspostavili kao porodica. Kaže da joj je Srbija ukrala srce. Sada radi na prilagođavanju proizvoda za naše tržište, a mi smo tu da raširimo dobar glas o Duge Studiu.

Jana: Zdravo, Patty. Za početak, reci nam nešto o tome kada je i kako nastao Duge Studio? Koliko Vas ga čini i kakva je podela uloga unutar tima?


Patty: Zdravo. Studio DUGE je kreativni studio specijalizovan za dekoraciju dečijeg prostora. Osnovan je 2015. godine. Naš tim se sastoji od šest osoba, čija su zaduženja podeljena u razne segmente – od dizajna, štampe, odnosa sa klijentima, prodaje itd.

Jana: Sa kojom je misijom i ciljem osnovan?

Patty: Misija i cilj su nam da približimo deci umetnost bez gubitka čistote i magije, koje je karakterišu.

Jana: Ime studia je divno. Kako ste se odlučili za njega? Šta Vam znači?

Patty: Hvala Vam! Ime DUGE je inspirisano mojom ćerkom, koja od malena sebe naziva princezom duge (princessa arcoiris). Kako mi je ćerka primarna inspiracija, dala sam naziv Studio DUGE.

Jana: Koje sve proizvode možemo pronaći u Vašoj ponudi?

Patty: Nudimo personalizovane dekorativne slike (postere), kao i dekorativne tapete, koje takođe mogu biti personalizovane, vinil obloge za zidove, dekorativne ukrase i pozivnice za dečije rođendane.

Jana: Kakve prostore težite da kreirate svojim proizvodima? Šta je ono što smatrate da soba jednog mališana treba da bude? Koje su to vrednosti koje Vas vode?

Patty: Za mene je najvažnije da se deca u svom prostoru osećaju sigurno, voljeno, sa puno boja i slika koje inspirišu i podstiču kreativnost. Važno mi je da prostor bude ispunjen srećom i pozitivnom energijom. Vrednosti koje nas vode su stvaranje pozitivnih misli kod dece i podsticanje njihovog rasta i razvoja u najboljem mogućem pravcu.

Jana: Da li postoje boje koje su Vam favoriti kada stvarate prostore za dečake i devojčice?

Patty: Zaista nema omiljenih boja. Sve (dugine) boje su nam omiljene.

Jana: U čemu pronalazite inspiraciju? U kojoj meri pratite trendove u dizajnu enterijera?

Patty: Moja inspiracija je moja ćerka , kao i sva deca na svetu. Volim i pratim razne trendove u dizajnu enterijera, ali se trudim da se razlikujem u stvaranju sopstvenog stila. U tome mi je pomogao rad u različitim državama, sa različitim stilovima, što je doprinelo da naši proizvodi budu jedinstveni i originalni.

Jana: Vaši printovi mogu biti personalizovani? Šta se na njima može naći?

Patty: Da, naši printovi mogu biti personalizovani, kao i svi ostali proizvodi. Na njima se može naći sve ono što deca mogu da zamisle, svi motivi koji su im važni, od životinja, princeza, jednoroga, dinosaurusa, svega onoga što ih usrećuje…

Jana: Posebno nas raduje činjenica da u svojoj ponudi imate tapete i vinile. Koliko dezena trenutno imate u ponudi?

Patty: Trenutno imamo 3 kataloga, svaki sa po 14 različito dizajniranih tapeta. Radimo na razvoju i dodavanju novih, a pravimo i personalizovane.

Jana: Kako možemo doći do vaših proizvoda? Da li ih možemo videti u nekoj radnji u Srbiji?

Patty: Kada je u pitanju tržište Srbije, planiramo da uskoro ostvarimo saradnju i budemo prisutni u radnjama u Beogradu, Novom Sadu i Nišu. Za sada je naručivanje moguće online, preko naše web stranice ili naših društvenih mreža – Instagrama i Facebooka.

Jana: O čemu sanjate? Kakvi su Vam dalji planovi?

Patty: Sanjam da sva deca budu srećna, jer su oni naša budućnost. Čini me presrećnom i ispunjenom, ukoliko naši proizvodi, makar i u maloj meri, mogu da doprinesu tome. Planovi su nam i da ojačamo i učvrstimo svoje poslovanje u Srbiji.

Zahvalna sam Patty što je podelila sa nama svoje vreme i priču o studiu Duge. Jedva čekam prvu priliku i prostor u kome ću moći da preporučim i primenim neki od divnih dezena njenih tapeta ili vinila. Nadam se da smo Vam odškrinuli vrata jednog neobičnog, srećnog sveta, u kome ćete pronaći idealan proizvod za svoje dete ili originalan poklon. Nastavljamo da pratimo rad ovih kreativaca i držimo im palčeve za dalje uspehe.

Ukoliko Vam je potrebno još inspiracije za uređenje dečijih soba, preporučujemo Vam da se obavezno upoznate sa Ellikom.

Arhitekta i osnivač portala Lepši Dom.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *