Saveti za stvaranje enterijera u eklektičnom stilu - Lepsi Dom

Saveti za stvaranje enterijera u eklektičnom stilu

By  |  0 Comments

Eklektično uređenje enterijera

Elekticizam se može definisati kao nanošenje slojeva. Ovakav pristup oblikovanju prostora predstavlja miks stilova, tema, boja i materijala iz različitih izvora i perioda. Kao finalni rezultat nastaje prostor pun karaktera. Idealan način da se dom ispuni sopstvenim stilom.

Recite zbogom strogom uklapanju.

Eklekticni enterijeri

Predlozi za eklektično uređenje enterijera

Igranje eklektikom treba da predstavlja avanturu, široko polje za kreativnost i eksperimentisanje. Oslonite se na svoj instinkt i stvorite savršeno stilizovane prostore. Cilj je istovremeno postizanje kontrasta  i harmonije u mešavini stilova i epoha. Ipak, budite oprezni, jer vaša soba može vrlo lako izgledati haotično. Kako biste to izbegli potrebno je da poštujete par zlatnih pravila.

Soba u stilu eklekticizma

Najjednostavije je da krenete od odabira boja. Izaberite jednu dominantnu boju i trudite se da uz nju ne koristite više od tri različite, od kojih će dve biti neutralne. Suptilni tonovi na vašim zidovima će služiti kao savršena pozadina za mešavinu stilova i materijala.

Svedenost eklektike u enterijeru

Iako vam savetujemo da budete avanturisti i date svom domu unikatanost, preporučujemo da se držite odabranih boja pri odabiru nameštaja, jastuka, prostirki i drugih stvari kojma ćete upotpuniti vaš dom. Izložite stvari koje volite i koje su vam bitne.

Budite smeli, ofarbajte stare stvari koje su vam drage, prilagodite ih svom domu.

Boje za metal, boje za drvo i boje za zidove mogu pomoći na putu unošenja eklektike u vaš dom. Dostupne su u mnogo nijansi, i sigurno ćete naći nijansu  koja vam odgovara i koju volite.

eklektika u enterijeru

Izložite azijska i plemenska umetnička dela koja ste doneli sa godišnjeg odmora. Kreirajte prostor tako da bude komplikovan i kapriciozan i, što je najvažnije, da odražava vas, vašu porodicu i vaš lični stil. Kad vaš dom bude izgledao kao ilustracija vašeg životnog puta, tada ćete znati da ste uspeli.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *