Dečije carstvo za beskrajnu igru - Lepsi Dom

Dečije carstvo za beskrajnu igru

By  |  0 Comments

Današnji primer enterijerskog rešenja sasvim sigurno predstavlja san svakog mališana. U ovakvom prostoru mašta bi bila beskonačna, a igra neprestana. Verujemo da bi svaki mali domaćin i njegov gost satima u ovom prostoru izmišljali najrazličitije priče. Današnji primer enterijerskog rešenja primer je pravog dečijeg carstva.

Rešenje je nastalo u saradnji studija Plök i arhitekte Mariane Paccieri  za potrebe dizajnerskog sajma u Argentini. Tema je bila osmišljavanje originalne dečije sobe. Za motiv su uzele pećinu u kojoj medved sanja svoj zimski san. Opredelile su se za drvo i svetlo kao osnovne elemente kojima će postići ambijent koji je zanimljiv i podsticajan, koji razvija maštu i kreativnost i inspiriše na igru.

Decija Soba 02

Decija Soba 03

Kompletnom dužinom zida formiran je blok koji ima višestruku ulogu i funkciju. Veštim dizajnom, on je postao veliki ormar za garderobu i igračke, ali i krevet, koji zaista podseća na pećinu. I ne samo to. Ova pećina ima mesta za drugare, braću i sestre. Ispod glavnog kreveta je fioka, koja krije još jedan. Na “zidu” pećine su merdevine, kojima je moguće popeti se na sprat, gde je treće mesto za spavanje, ograđeno sigurnosnom mrežicom. Dve slične, a različite nijanse drveta, kao i nejednake visine frontova, pojačavaju prostorni utisak.

Decija Soba 04

Decija Soba 05

Decija Soba 07

Decija Soba 06

Obloga poda, nastavlja se na zid prekoputa kreveta, kako bi ispratila ideju pećine. Iznad njih, zid je bojen u svetlo plavo, a na uglu je mural medveda. Radni sto i klupa ispod kreveta, takođe imaju nepravilan, organski oblik. Ovaj prostor je prava inspiracija.

Decija Soba 08

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *