Život među kaktusima. Botanička bašta u domu Maurizio Zucchia. | Lepsi Dom

Život među kaktusima. Botanička bašta u domu Maurizio Zucchia.

By  |  0 Comments

Maurizio Zucchi je vlasnik italijanske firme Zucchi koja se bavi proizvodnjom luksuzne posteljine. Njegov predivan dom pun zelenila predstavljen je u časopisu Elle, u koreanskom izdanju.
Betonski podovi i beli zidovi stvaraju savršenu osnovu nad kojom se formira ovo magično mesto. Enterijer je izgrađen raskošnim biljkama i „vintage“ nameštajem.  Promišljenim uklapanjem stvoren je prostor prepun stila i karaktera.

maurizio-zucchi-cactus-temple-home-1

 Karakter prostora formiran je neutralnom podlogom sačinjenom od betonskog poda i belih zidova i nadograđen vintage nameštajem , detaljima od metala i divnim biljkama.

Poseban šmek daje kontrast između visoko postavljenih plafona i potpuno niskog nameštaja. Ovakva pozicija stvara utisak izuzetnog volumena prostora. Lepotu prostora upotpunjuje toplota postignuta kontrastom tonova drveta i terakote nasuprot hladnom betonu. Elementi izrađeni od metala su majstorski uklopljeni. Glavni pečat nosi dijalog koji se odigrava između visoko postavljenih tavanica i brojnih biljaka koje su  svuda po prostoru, od kojih glavno mesto pripada kaktusima.

maurizio-zucchi-cactus-temple-home-2

Visoko postavljena tavanica nasuprot nisko postavljenog nameštaja stvara utisak ogromnog volumena prostora

maurizio-zucchi-cactus-temple-home-4

Dom Mauricia Zucchia prikazuje savršen način da se ne odreknemo bašte, čak i ukoliko živimo u stanu. Na nama je samo da je unesemo unutra.

iiiinspired-_-ideat-2011-juin_page_196

Prava mala botanička bašta

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>