Weisel Apartment _ Dori Design, Tel Aviv | Lepsi Dom

Weisel Apartment _ Dori Design, Tel Aviv

By  |  0 Comments

U Tel Avivu, očigledno, ima biroa koji rade odličan posao na polju uređenja unutrašnjeg prostora. Nedavno smo predstavili projekat dizajnerke Maayan Zusman. Današnja zvezda je Dori Redlich i njegov studio Dori interior design. Ističe svežinu, preglednost i savremenost kao osnovne osobine svojih projekata. Za upoznavanje sa njegovim radom, koje se sigurno neće završiti na ovom primeru, šetamo kroz poslednji stan koji je dizajnirao- Weisel Apartment.

TLV Ben Gurion 02

Drugačiji je, a potpuno lišen pretencioznosti. Gotovo je opipljiva prijatnost atmosfere, sazidana bojama, teksturama, a najviše detaljima, koji osvajaju, ali su nenametljivi. Vrlo je lako zamisliti život u ovom prostoru, i to vrlo prijatan život.

TLV Ben Gurion 16

Stan je lociran u zgradi iz 1957. godine, na Bulevaru Ben Gurion, na samo par minuta hoda od divnih plaža Tel Aviva. Kao i u prethodnom primeru, u pitanju je bio stan tipičan za Izrael- mnogo pregrada, mala kuhinja, nelogično udaljena od dnevne sobe, mračan dijagonalni hodnik, nepostojanje terase.

TLV Ben Gurion 061

TLV Ben Gurion 051

TLV Ben Gurion 071

Projekat renoviranja je podrazumevao lepo i fluidno dizajniran dnevni deo stana, terasu sa pogledom na bulevar, veliku spavaću sobu, još jednu spavaću , kao i radnu sobu, koja će imati pogled ka dnevnoj sobi i ulici, uz mogućnost izolovanja i privatnosti. Obnova je trajala oko 3 i po meseca- uklonjeni su svi nepotrebni pregradni zidovi i promenjene su instalacije – vodovod, elektrika i klimatizacija.

TLV Ben Gurion 09

TLV Ben Gurion 08

TLV Ben Gurion 10

Uz dnevni boravak, trpezariju i kuhinju, neodvojivi deo javnog prostora stana jeste i terasa, u čiji sklop ulaze Mashrabiya zidovi, element islamske arhitekture, koji predstavlja granicu između spoljašnjeg i unutrašnjeg prostora.

TLV Ben Gurion 17

Velika spavaća soba je svet za sebe. Njen integralni deo je i velika garderoba, kao i nešto izdignuto, luksuzno opremljeno kupatilo.

TLV Ben Gurion 11

TLV Ben Gurion 12

TLV Ben Gurion 13

TLV Ben Gurion 14

Sve fotografije su preuzete sa zvanične prezentacije Dori Design-a.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>