Stan koji se transformiše u skladu sa potrebama | Lepsi Dom

Stan koji se transformiše u skladu sa potrebama

By  |  1 Comment

Zahtevi porodica se često menjaju, kako na dnevnom nivou, tako i kroz godine. Iz tog razloga stvaranje fleksibilnih prostora predstavlja jedan od ključnih izazova za arhitekte. Ruski dizajner, Vlad Mishin, odgovorio je neobično interesantno na ovu temu. Projektovao je stan od 60 kvadrata, simboličnog naziva Transformišući stan.

U ovom prostoru postoji više transformišućih elemenata, koji omogućavaju fleksibilnost. Stan je podeljen po sredini masivnom strukturom koja je sačinjena od crnog metalnog rama. Na njega su zakačeni paneli od iverice koji sakrivaju ili otkrivaju niz različitih sadržaja. Veći deo centralne strukture krije kuhinju, koja se nalazi iza segmentnog pregradnog zida i otkriva se pomicanjem i uvlačenjem panela.

02

Ostatak konstrukcije, na isti način sakriva televizor i police sa knjigama. Ne samo što paneli imaju sposobnost da se sklapaju, već je i čitav ram napravljen tako da može da se rotira ka različitim stranama stana. Ovo stvara mogućnost da se televizor gleda iz trpezarije, dnevne ili spavaće sobe.

 04

Kada je struktura zatvorena i objedinjena, televizor i polica okrenuti su ka spavaćoj sobi.

 05

Transformisuci stan radna soba

U spavaćoj sobi se nalazi ugrađen krevet, iznad koga je ulaz u garderobu, u koju se stupa stepnicama. Garderoba je sa druge strane povezana sa kupatilom.

06

07

Ulaz u kupatilo sakriven je segmentnim panelnim zidom

Rešenje ruskog dizajnera daje potpuno nov i originalan pogled na stvaranje fleksibilnosti u ograničenom životnom prostoru.

03

Osnova transformišućeg stana

1 Comment

  1. Pingback: Život u stanu od 8 kvadrata | Lepsi Dom

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>