Sobe u kojima će uživati dvoje (ili više) dece | Lepsi Dom

Sobe u kojima će uživati dvoje (ili više) dece

By  |  0 Comments

Deca različitih polova, a stan premali. Čest problem kome retko ko nađe rešenje.  Kako smestiti dve duše, totalno različitih karaktera i  talenata u istu sobu. Da ne pominjemo više od dve duše. Srećom postoji mnogo kreativnih načina da vašoj deci stvorite zajedničku sobu  u kojoj će svako od njih imati osećaj da je u svom svetu, pritom ne uznemiravajući drugu stranu.  Evo 10 predloga za dečije sobe za dvoje (ili više) dece.

1. KREVETI SPOJENI KRAĆOM STRANOM

 Svako dete voli dosta da spava, zar ne? Dakle, spajajući njihove krevete prednjim stranicama stvarate naizgled beskrajan krevet gde mogu da šapuću, smeju se ili čitaju zajedno. Još ako dodate ove fioke ispod njihovih dušeka obezbedujete svakom od njih da ispod sebe drži svoje carstvo u odvojenim odeljcima.

Kreveti spojeni kracim stranama u decijoj sobi

2. KREVETI ODVOJENI POLICOM

Da li vaš dečak i devojčica dele sobu?  Sigurno vam je dosta svakodnevnog prepiranja. Iskoristite policu za razvdajanje prostora (na slici je IKEA model) i time ćete fizički odvojiti njihov prostor, dok će istovremeno svako od njih imati dosta prostora za odlaganje svojih stvari. Takođe, time ćete rešti večitu dilemu ko je kome napravio lom.

Deciji kreveti odvojeni policama

3. KREVETI NA SPRAT ZA VIŠE OD DVOJE DECE

 Verovatno se pitate šta uraditi sa više od dvoje dece, tj. kako ih smestiti sve u istu sobu. Rešenje leži u spratnim krevetima. Sve što vam je potrebno je da imate dužinu sobe više od 4m. Na ovaj način ćete povećati korisnu površinu prostorije s jedne strane i dobiti intiman spavaći deo sobe.

Krevet na sprat za vise dece

Izvor

Ako nemate dovoljnu dužinu sobe ali imate širinu onda rešenje možete pronaći u sledećim primerima:

Ideja za sobu za vise od dvoje dece

Originalno resenje za deciju sobu

Ako se slučajno osećate krivim zbog guranja troje ili više dece u istu sobu, nemojte. Ovo je odlična životna lekcija o deljenju i zbližavanju sa najbližima. Videćete da će zahvaljujući ovome ostati bliski i kasnije, kad odrastu.

Kreveti za troje u kompaktnog bloku

Izvor

Radni prostor za troje

4. VISEĆI (GUSARSKI) KREVETI

 Da li možete poverovati da postoje ovakvi kreveti? Ne samo što ćete osloboditi dosta prostora nego ćete učiniti da vaša deca nikada neće poželeti da odu. Verovatno će se igrati pirata sve dok ne dodje vreme za spavanje.

Viseci kreveti za deciju sobu

Viseci kreveti

 5. SOBE SA KREVETOM I KREVECOM

Za korisnike malih stanova, ova ideja može biti od velike koristi. Napravite malu galeriju na koju ćete postaviti krevet za starije dete a ispod stavite krevetac. Ovo je odlično za zbližavanje sa novim članom a i olašava kasniji prelazak iz kreveca u krevet.

Soba sa krevetom i krevecom

Ako niste pristalica kreveta na sprat, onda možete u istom nivou postaviti i krevet i krevetac i objediniti ih sličnim motivima, tipa slike iznad kreveta, tapeta, posteljine i sl.

Krevet i krevetac

Izvor

6. KREVETI NA SPRAT ZA DVOJE DECE

U svakom slučaju, deljive sobe treba da budu što komfornije i u minimalističkom stilu. Kreveti na sprat zauzimaju dosta prostora i samim tim trebalo bi dobro sakriti sve ono što ne bi trebalo da se vidi i da dodatno zauzme prostor.

Krevet na sprat za dvoje

Krevet na sprat

7. KREVETI ODVOJENI ZAVESAMA

Ne znam da li ste od onih koji vole klasične zavese. Ako jeste ovo je jednostavno rešenje za podelu prostorije.  Postavite par ovakvih zavesa između kreveta i omogućite malo privatnosti vašoj deci kada je to potrebno.

Kreveti odvojeni zavesama

8. KREVETI ODVOJENI KLIZNIM VRATIMA

Radi malo privatnosti, ova porodica je odlučila da pregradi sobu duplim kliznim vratima. Svaki krevet ima skrivene pregrade za skladištenje koje su odlične za odlaganje ćebadi, papira i vansezonske garderobe.

kreveti odvojeni kliznim vratima

9. KREVETI NA SPRAT SA TOBOGANOM ZA SPUŠTANJE

Ako im napravite ovako nešto, deca vam sigurno neće zameriti što im niste napravili odvojene sobe, čak i kad odrastu.

Deciji kreveti sa toboganom

10. KREVETI U ISTOM NIVOU ZA MALO STARIJU DECU

 Jedna tinejdžerska soba ne bi trebalo da bude previše šarena. Upotrebite dve, eventulno tri boje i dobićete prostroriju iz koje ne mora da izlazi, gde može da uči, spava poziva prijatelje…praktično dobijate jednu “teenage’’ garsonjeru.

soba za tinejdzerke

 

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>