Šetnja kroz stan sa pogledom na Ajfelov toranj | Lepsi Dom

Šetnja kroz stan sa pogledom na Ajfelov toranj

By  |  0 Comments

Ovo fascinantno rešenje poslednje je izašlo iz kuhinje poznatog dizajnera Rodolpha Parentea. Ovakav stan se teško mogao naći na nekoj manje ekskluzivnoj lokaciji od one koja mu pripada. 350 metara kvadratnih smešteno je u kraju Pariza, poznatom kao Trokadero, sa pogledom na Ajfelov toranj. Rešenje predstavlja eklektiku u svom najboljem obliku. Vlasnici stana (bračni par sa troje dece) su pasionirani ljubitelji i kolekcionari umetnosti. Zahtevali su otvorenost prostora, koja će omogućiti izlaganje njihove impresivne kolekcije.

Projekat je osmišljen tako da sačuva i akcentuje bogatu prostornu dekoraciju. Plafoni su visoki, tavanice su bogato ukrašene- jedinstveno u svakoj prostoriji stana. Nadvratci su direktno inspirisani Kinom, ima puno mermernih elemenata, poput kamina. Paranteovo rešenje objedinjuje istorijski vrednu arhitekturu, moderne tendencije sa polja industrijskog dizajna i savremenu umetnost. Potencijalno strog i hladan prostor, razigrao je unošenjem toplih materijala, sjajnih podnih obloga i neočekivanih detalja.

Kuhinjski prostor pomalo podseća na enterijer nekog kafea. Dekoracija iz XVIII veka kombinovana je sa neonskim detaljima i fotografijom plaže.

Ekskluzivan stan U Parizu kuhinja

Dnevni boravak je prostran i pun svetlosti, koja ulazi kroz dva francuska balkona. Centralno mesto zauzima siva sofa ukombinovana sa dizajnerskim foteljama iz 1940. Mnoštvo detalja mami pogled. Jedan od njih su divne ombre zavese iz kolekcije Rosemary Hallgarten.

Dnevna soba ekskluzivnog stana u Parizu

Dnevni boravak ekskluzzivnog stana u Parizu

Prostor se nastavlja u posebno efektnu radnu sobu.

Radni prostor

Deo stana namenjen porodici, u kome su kupatilo i spavaće sobe, rešen je tako da sugeriše intimnost. Mermerne i mesingane površine kombinovane su sa teksturama koje mame dodir. I ovde su svoje mesto pronašli čuveni dizajnerski komadi, poput Eames stolice.

Hodnik ekskluzivnog stana u Parizu

Spavaca soba ekskluzivnog stana u Parizu

Kupatilo

Rodoplho Parente je ovim primerom održao lekciju o uređenju unutrašnjeg prostora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *