Saveti i trikovi dizajnerke Abigail Ahern za uređenje prostora | Lepsi Dom

Saveti i trikovi dizajnerke Abigail Ahern za uređenje prostora

By  |  0 Comments

Poznata dizajnerka daje savete za koje smatra da prostor mogu vinuti u nove visine.

Koristite krug/točak boja

Točak tj. krug  predstavlja osnovni alat za kombinovanje boja. U pitanju je ilustrovana predstava odnosa boja i nijansi, koja pokazuje odnose između primarnih, sekundarnih i komplementarnih boja. Abigail insistira na ovome, iako zvuči pomalo tehnički. Stoga, ukoliko niste sigurni kako da uklopite boje u svojim prostorijama, izguglajte točak i vidite šta vam je činiti. Suprotna boja onoj koja dominira će uvek biti pun pogodak. Tako je indigo plava uvek odlična u kombinaciji sa žutom ili narandžastom.

a1

Sve funkcionalne predmete zadržite u neutralnim bojama

Predmete poput zvučnika, tostera i njima sličnih učinite neupadljivim. Biranjem neutralnih boja, i oni postaju neutralni i odlaze u drugi plan. Na taj način se boja čuva za lepše komade nameštaja. Ovo je najjednostavniji, ali po njoj, jedan od najboljih trikova.

a3

Pravilo 80/20

Jedno od pravila koje je uvek na umu dizajnerima. Ukoliko 80 posto prostora učinite skladnim i kohezivnim kroz odabir svih elemenata, ostalih 20 možete iskoristiti za igru, ekstravagancu i silazak sa utabanog puta. Ovo će osigurati individualnost i poseban “vajb” prostora.  Oslonite se na intuiciju i upotrebite ovaj način da pobegnete od ustaljenog i dosadnog.

a4

 Birajte duge zavese

Što duže zavese, ukoliko je moguće duge toliko da dodiruju pod, odavaće utisak luksuza i glamura. Abigail kratke zavese upoređuje sa muškarcem koji nosi košulje kratkih rukava, za koje tvrdi da nikada ne mogu da deluju skupo i luksuzno. Bez obzira na to šta mislite o ovoj njenoj tvrdnji, pokušajte sa ovim savetom, ako vam fali utisak glamura.

a5

Učinite prostor ličnim

Ne brinite ukoliko niste kolekcionar umetničkih slika ili antikviteta. Lični pečat možete dati kroz druge, mnogo jeftinije i pristupačnije detalje. Dodelite mesto knjigama, kaktusima, školjkama, cveću, lampama… bilo kojim sitnicama koje odgovaraju vašem senzibilitetu ..

011

012

 Sve fotografije preuzete sa bloga Abigail Ahern.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *