Radni sto, onda kada Vam je potreban | Lepsi Dom

Radni sto, onda kada Vam je potreban

By  |  0 Comments

Mali prostori, od kojih se očekuje da isprate sve potrebe svojih korisnika, uvek su izazov za rešavanje i pozivaju dizajnera na kreativnost. Često se srećemo sa sakrivenim elementima enterijera, koji se rasklapaju, zaklapaju, pojavljuju i nestaju po potrebi. Mali stambeni prostori u gradovima, a puno funkcija koje jedna stambena jedinica treba da podrži.

Srećom, izrada nameštaja po meri postala je svakodnevica, koja svaku zamisao dizajnera čini mogućom.

Primer koji sledi, sasvim sigurno može da Vam da ideju, ukoliko se suočavate sa sličnim izazovom.

Radni Sto na izvlacenje 01

U pitanju je rešenje biroa YLABArchitects, o čijem smo prethodnom projektu već pisali. U ovom primeru, zadatak je bio renoviranje malog stana u Barseloni.  Prioritet je bio oslobađanje stana svih sitnica i stvari, kako bi se mali prostor lišio svega nepotrebnog. Iz tog razloga formiran je deo za odlaganje, izrađen po nacrtu, ispod prozora i ispred vrata za kupatilo.

Prilikom formiranja projektnog zadatka, klijent je naznačio kako bi bilo poželjno postojanje radnog stola u prostoru. S’ obzirom na povremenu prirodu njegovog korišćenja, dizajneri su odlučili da ga naprave tako da se i sam povremeno pojavljuje. On je deo kompaktnog bloka – niza polica i fioka, koje su sakrivene frontovima od medijapana. Kada je potrebno, izvlači se i koristi. U zavisnosti od potrebe korisnika, može se rasklopiti na dva načina i omogućiti manju ili veću površinu za rad. Vrlo promišljeno i korisno rešenje.

Radni Sto na izvlacenje 03

Radni Sto na izvlacenje 04

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *