Predstavljamo vam danski brend OYOY | Lepsi Dom

Predstavljamo vam danski brend OYOY

By  |  1 Comment

OYOY je relativno nov danski brend koji se bavi proizvodnjom predmeta za uređenje doma. Fokusirani su na stvaranje funkcionalnih proizvoda od visokokvalitetnih materijala, uz upotrebu divnih boja i dezena. Kolekcije su inspirisane tradicionalnim skandinavskim dizajnom i estetikom minimalizma Japana. Paleta proizvoda je velika- podmetači za ručavanje, svećnjaci, čiviluci, jastuci, prekrivači i još mnogo toga. Posebno su lepe kolekcije posvećene najmlađima.

2

3

Ime OYOY inspirisano je slovima OY, koja su od 1929. ispisivana na svakom danskom avionu, što je bio način na koji su mogli biti locirani svuda na svetu. Na isti način, ovaj brend ima ambiciju da bude asocijacija na svoju zemlju kroz prepoznatljiv naziv.

4

5

6

Glavna dizajnerka je Lotte Fynboe, školovana na TEKO univerzitetu u Heringu, na departmanu za dizajn enterijera i industrijski dizajn. Ona kaže da su se pri kreiranju svakog proizvoda vodili filozofijom da je cilj predmeta oko nas da usrećuju i prenose pozitivnu energiju.

1 Comment

  1. Pingback: Mali skandinavski stan koji se kupa u svetlu. | Lepsi Dom

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>