Mali stan. Mnogo ideja. I ukrštene reči na zidovima kupatila. | Lepsi Dom

Mali stan. Mnogo ideja. I ukrštene reči na zidovima kupatila.

By  |  0 Comments

Ovaj stan u Moskvi renoviran je i ponovo osmišljen od strane biroa INT2architecture, sa ciljem da postane funkcionalniji i organizovaniji. Ono što je interesantno je činjenica da je njegova površina od 45 kvadratnih metara podeljena na samo dve celine- kupatilo i glavnu prostoriju. U njoj su objedinjene spavaća, dnevna soba i kuhinja. Nema stroge podele zidovima, podela se postiže upotrebom drugih elemenata. Kroz čitav stan struji duh ličnog, originalnog, kontrolisano ekscentričnog. Između ostalog, na zidovima kupatila pločice formiraju ukrštene reči.

Kuhinjski prostor predstavlja odličan primer jedne od skandinavskih lekcija koje smo pominjali. Belina prostora i monotonija koja preti da dođe sa ovakvim rešenjem, razbijene su efektnim zidnim pločicama. Boja sa zidova prenešena je i na tepih.

Kuhinja sa zanimljivim zidnim plocicama

Moderna kuhinja sa efektnim plocicama

Kuhinju od ostatka glavne prostorije odvaja originalno rešen bar, koji ujedno služi kao prostor za obedovanje. Šank je okružen zelenim stolicama, koje se sjajno slažu sa koloritom kuhinje. Deo zida je urađen kao tabla za pisanje, na kojoj su poruke i liste za kupovinu. Ovaj mali i ljubak detalj prostor čini toplim i prijateljskim.

Originalan bar u malom stanu

Originalan bar u stanu

Prostor se nastavlja u dnevni boravak, koji je formiran nad osnovom sačinjenom od belo obojene cigle. Sve je svedeno i ljupko, boje se unose kroz detalje i teksture nameštaja. Siva sofa se savršeno kombinuje sa pastelnim tonovima detalja.

Mala dnevna soba

Mala dnevna soba sa pastelnim detaljima

Zavesa sakriva i otkriva spavaći prostor, koji se nalazi na drvenoj platformi. Ova platforma je sjajno rešenje za odlaganje stvari u relativno malom prostoru.

Objedinjen dnevni i spavaci prostor

Krevet sa prostorom za odlaganje

Spavaći prostor nastavlja lični pečat koji u svakom svom kutku krije ovaj dom. Mesto jednog noćnog stočića zamenjuje starinska stolica, a nad delom belog zida postavljen je deo tapete sa svedenim detaljima.

Spavaca soba

Lođa je pravi primer kohezije unutrašnjeg i spoljašnjeg prostora. Sređena je doslovno kao deo stana. Zanimljiva prostirka, osvetljenje, printovi na zidovima, jastuci i deo za sedenje formiran od obnovljenih kutija za odlaganje, navode vas da se setite koliko je život lep.

Mali balkon

Iako ceo stan odiše neverovatnim šarmom, neosporno je da je kupatilo najjača karika. Crni pod i bele pločice na zidovima upotpunjuju žuto obojena vrata. Kada je obložena pločicama sa dekorom drvenih panela, što je sjajan detalj. Prostor je popunjen neočekivanim umetičkim detaljima- malom drvenom skulpturom postavljenom kraj lavaboa i ilustracijom majmuna sa mikrofonom.

Kupatilo

Ipak najinteresantnija je činjenica da pločice u vidu ukrštenih reči ispisuju poruke.

Interesantno kupatilo

Ovaj prostor je jedan od onih u kojima ćete se, i kao gost, osećati kao da ste stigli kući.

Izvor: INT2architecture

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *