Kako uskladiti novogodišnju dekoraciju i male prostore? | Lepsi Dom

Kako uskladiti novogodišnju dekoraciju i male prostore?

By  |  0 Comments

Iskustvo nam je svima slično. Decembar je mesec u kome je potrebno da napravimo mesta za jelku i prateću dekoraciju. To neretko podrazumeva pravu malu reorganizaciju životnog prostora.

Neki komadi nameštaja moraju da se razmeste, neki se prenose u drugu sobu, na terasu, u podrum.. Ukoliko nemate dovoljno mesta za klasičnu novogodišnju jelku, ovo je nekoliko jednostavnih primera i predloga kako da dašak praznika unesete u svoj prostor.

Mala drvena jelka predstavlja pravi primer minimalizma, koji može naći mesta na polici, radnom ili trpezarijskom stolu. Ukoliko ste vešti, možete je sami napraviti.  Sličan model postupan je u JYSK-u.

 

Novogodisnje Drvo 01

 

Novogodisnje Drvo 02

Fotografija: JYSK

Varijacija na temu, još svedenija, upakovana je u trougaoni okvir, na čijem se vrhu nalazi kuka na koju se smeštaju ukrasi. Jednostavno, a predivno. Dodatni efekat možete postići ukoliko udružite više ovakvih komada.

Novogodisnje Drvo 03

Novogodisnje Drvo 05

Fotografija: Pinterest

Ukoliko ipak ne želite da se odreknete tradicionalne jelke, možete je upakovati na malo drugačiji način. Okačite grančice na zid, formirajući trougaoni oblik.

Novogodisnje Drvo 04

Novogodisnje Drvo 06

 Fotografije: Pinterest

Možete primeniti ovaj princip dekorisanja, ali umesto grana jelke upotrebiti ukrase. Ukrase možete ređati prateći trougani oblik, ili ga, pak, potpuno izbeći.

Drvo 01

Novogodisnja Dekoracija 1

Ovo su neke od ideja koje neće opteretiti male i zauzete prostore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *