Kako da ulepšate zidove u iznajmljenom stanu | Lepsi Dom

Kako da ulepšate zidove u iznajmljenom stanu

By  |  0 Comments

Život u iznajmljenom stanu podrazumeva usko polje za prostorne intervencije. Retko kada će se stanodavac složiti sa vašom idejom da bojite zidove ili lepite tapete. U ovom tekstu ćemo vam dati jednostavne predloge pomoću kojih ćete svom privremenom životnom prostoru dati lični pečat.

Upotrebite zavese na drugačiji način

Iako smo naučeni da je zavesama mesto na prozorima, niko nas ne sprečava da ih okačimo na zid. Na ovaj način postižemo veliku promenu u prostoru, a ukoliko nam dosade, možemo ih ukloniti za manje od minuta.

01

Probajte sa efektnom tapiserijom

Tapiserije predstavljaju odličan način da razbijete monotoniju belih zidova. Izrađuju se u različitim dimenzijama, bojama i dezenima. Smela tapiserija može dramatično izmeniti doživljaj prostora, a ne nanosi nikakvu štetu zidovima.

0302

Neonski natpis

Iako su neonski natpisi nekada bili rezervisani samo za ulicu ili enterijere noćnih klubova, danas su često korišćeni u stanovima, kada je potrebno razbiti monotoniju velikih jednobojnih površina. Sjajan način za dekorisanje iznajmljenog prostora predstavlja jedan efektan neonski napis zakačen na zid.

05

Neka zidovi progovore

Još jedna ideja koja neće naneti štetu je kačenje slova na zidove. Individualnost prostoru daće neka lična, nama bitna i značajna poruka koju možemo ispisati na ovaj način. Varijante su razne- lokalni stolar ih može izraditi od drveta, a možemo ih i sami napraviti od stiropora ili pomoću raznobojnih kanapa.

0607

Upotrebite dekorativnu lepljivu traku

U Japanu je ukrasna lepljiva traka poznata pod imenom „washi tape“ i koristi se u različite svrhe. Jedan od načina je pravljenje kolaža na zidovima, a najjednostavniji, a ponovo efektan je onaj u kome umesto eksera ili ramova koristimo ovu traku. Neka vas ovi primeri inspirišu.

1008

Napravite kolaž od svojih fotografija

Prevarite naviku koju je donelo digitalno doba i izrađujte fotografije. Neka umesto u vašim mobilnim telefonima i kompjuterima dobiju mesto na zidu. Uradite ih u različitim veličinama. Možete ih kačiti štipaljkama na kanap, pričvrstiti lepljivom trakom, ređati oko novogodišnjih sijalica… Pustite mašti na volju…

1211

Formirajte galeriju na policama

Jasno je da gazdi vašeg izajmljenog stana neće biti previše drago ako često u zidovima bušite rupe ekserima kako biste kačili uramljene slike ili fotografije. Način na koji možete napraviti svoju malu galeriju, a da izbegnete oštećenje zidova jeste ređanje slika na police.

13

Okačite svet na svoj zid

Mape su uglavnom lagane i možete ih pričvrstiti na zid već pominjanom lepljivom trakom. Ovo je sjajna alternativa teškim ramovima, a unosi potpuno novi duh u prostor.

14


Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>