Kad zidovi postanu table za pisanje | Lepsi Dom

Kad zidovi postanu table za pisanje

By  |  0 Comments

Table za pisanje ili čitavi zidovi pretvoreni u njih u enterijerima kafića, restorana ili stanova nisu novost. Prednosti su im mnogobrojne. Prošetaćemo od prostorije do prostorije stana i pobrojati neke od njih.

Krenimo od ulazne partije. Na fotografiji je predstavljen originalan benefit ovakvog rešenja. Ukoliko imate decu, možete im na ovaj način obeležiti rančeve za školu ili trening. I ostaviti poruku.

Tabla za pisanje u hodniku

Ukoliko su još uvek mala, znate koliko je bitno da razvijaju kreativnost. Možda je vaša filozofija da im dozvoljavate šaranje zidova, jer ste odlučili da njihova mala umetnička dela prekrečite kada izađu iz ove faze. Ukoliko niste pobornik te ideje, tabla, poput one u školi, može rešiti problem. Samo je potrebno da ih naučite koje je parče zida rezervisano za njih.

Zidovi za decije crteze

U kuhinjskim prostorima mogu biti korišćeni kao kuvar ili lista za šoping. Možete ispisati čitav recept, sa detaljnim uputstvima. Idealno za kuvare početnike ili nove recepte, koje još uvek niste savršeno savladali.

Lista za soping u kuhinji

Table za pisanje recepata u kuhinji

Tabla za pisanje u kuhinji

Zidovi u funkciji table za pisanje

U trpezarijskom prostoru – kao mesto za nedeljne menije. Mogu zameniti i sliku na zidu, ukoliko uramite jedno parče. Prednost je što se lako može zameniti novom- sa potpuno drugačijim bojama i motivima. Krede su jedino što vam je potrebno.

Trpezarija

Rusticno opremljena trpezarija

Radna soba je idealno mesto za zid koji će se pretvoriti u tablu za pisanje. Podsetnici, to- do liste ili motivacione poruke, sve to može naći mesto na zidu.

PLan obaveza na vasem zidu

Motivacione poruke na zidovima

Table za pisanje u radnoj sobi

 Nije neobično da se ovakvi zidovi nađu i u spavaćim sobama.

Tabla za pisanje u sobi za mlade

Tabla zid u spavacoj sobi

Međutim, činjenica je da se najidealnije uklapaju u dečije sobe. Deca na njima vežbaju pisanje i crtanje, a ujedno su  idealan dekor.

Decija soba pisanje po zidovima

Tabla za pisanje u decijoj sobi

Tabla zid u decijoj sobi

Kako biste dobili ovakav zid potrebno je samo da kupite ChalkBoard boju, koja je dostupna na našem tržištu. Pre nanošenja, zidove je potrebno izgletovati i ošmirglati. Dostupna je u crnoj i tamno-zelenoj boji. Može se nanositi na zidove, drvo, ciglu, gips, beton, staklo, neglaziranu keramiku, lesonit.

Posle 3 dana od nanošenja, površina će biti spremna za upotrebu. Preporučljivo je da se pre prve upotrebe cela površina zida lagano pređe kredom. Kreda se lagano briše sa površine vodom i sapunicom.

Izvor: Pinterest

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>