GARDA Furniture – novo iskustvo boravka na otvorenom | Lepsi Dom

GARDA Furniture – novo iskustvo boravka na otvorenom

By  |  0 Comments

Često smo do sada navodili primere dobre prakse koja nastaje kao rezultat udruživanja pojedinaca ili kompanija. Kada se različite snage i resursi spoje nastaju sjajni projekti i proizvodi.

Iz jedne takve sinergije nastao je i GARDA Furniture – nameštaj fantastičnog dizajna, proizveden u Valjevu.

GARDA Furniture pleni pažnju i predstavlja izuzetan razlog za ponos domaće dizajnerske scene. Voleli bismo da vidimo kako osvaja sve više i više prostora oko nas. I navijamo za to.

Nedavno smo posetili salon Mermeta – Design & Furniture na Novom Beogradu kako bismo komade videli uživo.

No, krenimo priču ispočetka.

Promišljen dizajn pojačan pravim bojama može unaprediti radost razgovora, obroka i provoda na otvorenom sa prijateljima i porodicom.

Ostanite napolju!

TOTEM Chair by GARDA Furniture

GARDA je brend koji je nastao u okviru Animo Company-ja. Animo je osnovan u Valjevu, 1994. godine kao porodična firma, koja se bavi proizvodnjom metalnih delova i nameštaja. Filozofija njihovog rada jeste konstantan razvoj i unapređenje proizvodnje. Na tom tragu je nastala i priča koja je danas GARDA Furniture.

Glavni dizajneri i umetnički direktori koji potpisuju sve komade jesu dvoje mladih dizajnera enterijera – Anica Andrić i Milan Karišik, koji zajedno čine AM Studio. Sanjali su da kreiraju brend nameštaja za spoljašnji prostor, koji je u saradnji sa Animom postao stvarnost i dobio ime – GARDA.

Anica Andrić i Milan Karišik, dizajneri koji potpisuju Garda Furniture

AM Studio.

AM Studio predstavlja kreativnu platformu stvorenu od strane dvoje profesionalaca , Anice Andrić i Milana Karišika, koje je povezala ista strast i pristup dizajnu i kreativnom procesu u globalu. Nakon završenih studija na Fakultetu Primenjenih Umetnosti u Beogradu, odseka za dizajn nameštaja i enterijera, oboje nastavljaju da se usavršavaju na Politecnico di Milano.

Posebno je značajno usavršavanje kroz koje su prošli na Univerzitetu Bauhaus u Nemačkoj i Alta Scuola Politecnica di Torino u Italiji.

Zasebno ili zajedno učestvovali su na mnogim konkursima, u okviru kojih su osvojili značajne nagrade. Najvažnije su prvo i drugo mesto na Ktitor’s StartOFFice Competition, 2015. godine.

GARDA Furniture.

GARDA je brend nameštaja za spoljašnje prostore, savremenog dizajna, za privatne i komercijalne prostore. U ponudi su stolice, stolovi, sofe i razni dodaci za spoljašnju sredinu.

Osnovna vrednost koju brend komunicira jeste priuštiv nameštaj, kreiran na način da bude poseban i autentičan.

Svaki komad je rezultat dugog i složenog procesa, čiji je svaki deo ispraćen sa punom pažnjom. Kombinacija tradicije i stalnih inovacija, inženjerske preciznosti i kreativnog genija. To je GARDA.

Svi komadi nastaju u Valjevu, u proizvodnji unutar ANIMO Company-ja.

Bez obzira na to da li je planirana za baštu, plažu bazena, terasu restorana ili kafea, svaka od GARDA kolekcija se lako prilagođava i donosi upečatljiv karakter okruženju.

Posebna pažnja se posvećuje kvalitetu proizvoda i njihovoj održivosti bez obzira na vremenske uslove i druge spoljašnje uticaje. Cilj je da se korisniku proizvoda pruži maksminalna udobnost i estetsko zadovoljstvo.

Korišćenje materijala vrhunskog kvaliteta i posvećivanje pažnje detaljima stvaraju živu, inovativnu, vibrantnu kolekciju, u bojama koje svaki prostor pune životom, energijom i autentičnošću.

Kolekcije.

GARDA Furniture do sada ima 5 kolekcija – Atman, Totem, Nuvoletta, Kapua i Lei.

Preporučujemo Vam da ih podrobnije upoznate odlaskom na njihov sajt i praćenjem na Instagramu, ali Vam ipak preporučujemo da ih uživo isprobate u Salonu Mermeta Design & Furniture na Novom Beogradu.

Mi ćemo u nastavku izdvojiti svoje favorite.

Ataman Modular Sofa GA07M03
Ataman Modular Sofa GA07M09
Ataman Mesh Armchair
Ataman Mesh Dining Table S
Ataman Minimalist Chair
Totem Chair
Lei Bar Stool

Čime nas je GARDA osvojila?

Dizajn je u rangu sa svim onim što nam dolazi sa svetske scene. Osećamo ponos što se ovakav kvalitet krčka u baš našoj kuhinji. Pročišćene linije i mnogo smisla za detalje, forme koje su toliko prijatne oku. I vrhunska udobnost.
Međutim, kao arhitekte i zaljubljenici u sve što ima veze sa uređenjem prostora, posebno vodimo računa o globalnim kretanjima i trendovima koji su zajednički za celu planetu. Posebno kada govorimo o bojama.
Ovde je GARDA pobrala sve moguće poene. Do te mere su u koraku sa svetskom scenom i globalnim trendovima, da ih OBOŽAVAMO, najvećim mogućim slovima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *