Enterijeri inspirisani akvarelom | Lepsi Dom

Enterijeri inspirisani akvarelom

By  |  0 Comments

Akvarel je tehnika slikanja u kojoj se koriste vodene boje i podloge visoke gramaže. Ono što se ne koristi je bela boja. Ona se, u ovoj tehnici, postiže upotrebom drugih tonova. Akvarelne boje su eterične, nežne, prozračne. Slike dobijene ovom tehnikom su poetične, romantične i sposobne da nas odnesu u neke druge svetove.

U 2015. tehnika akvarela je, doslovno, razbila okvir i razlila se po čitavim zidovima.

Zid oslikan akvarelom

Akvarel na zidu sobe

U enterijerima inspirisanim akvarelom dominiraju suptilne boje. Nežne nijanse plave i zelene, sa povremenim uplivima smelijih sivih tonova (ali uvek uzdržano i kontrolisano), koje razbijaju belu podlogu.

Carl collection 2013

Akvarel u enterijeru

Inspirisala je vodeće svetske dizajnere na mnogo nivoa. Kao jedan od ključih detalja za 2015. godinu istaknuti su tepisi inspirisani akvarelom.

Tepih inspirisan akvarelom

 Dizajnerske kuće RoveStudio i UrbanOutfitters ove godine u ponudi imaju jastuke oslikane akvarel tehnikom, koji će uneti dinamiku i u najsvedenije prostore, MoodDesign je ove motive primenio na lampama, a Anthropolgie na foteljama.

jastuk akvarel 3

Čuveni Marimekko akvarelom oslikava keramiku.

Keramika sa motivima akvarela

Sudeći po reakcijama, akvarel u enterijeru će prevazići jednogodišnji trend i opstati kao stil, koji je tu da ostane i ulepšava život.

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>