Enterijer koji oslikava svog vlasnika | Lepsi Dom

Enterijer koji oslikava svog vlasnika

By  |  0 Comments

Volimo da se osvrnemo na projekte koje potpisuje studio INT2Architecture iz više razloga. Prostori koje kreiraju su originalni, prilagođen korisnicima, drugačiji, ali sa prepoznatljivim potpisom i estetikom. Ne podsećaju na sterilne i galerijske; evidentno je da je u njima život realan i prijatan. Često mudro rešavaju probleme i izvlače maksimum iz prostornih ograničenja.

Danas predstavljamo projekat stana u Minsku, koji je nastao 2014. godine. Ovo rešenje je primer kako se interesovanja i životni stil vlasnika izražavaju kroz prostor. Stan je dizajniran za potrebe mladog programera, koji u narednih par godina ne planira porodicu.

Plan je prilično otvoren. Hodnik je prostran, u njemu su elementi za odlaganje garderobe, ulaz u kupatilo i u ostatak stana . U otvorenom, kompaktnom prostoru objedinjene su dnevna i radna soba, trpezarija i kuhinja. Jedino je spavaći deo izdvojen staklenim portalom, kroz koji ulazi dnevno svetlo.

INT2_interiorIG9 osnova

Stilski se može definisati kao eklektičan, sa dominantnom notom industrijskog stila. Ventilacione cevi su vidljive, deo nameštaja je napravljen od metala, koji odaje utisak nedovršenosti. Element za odlaganje pića, iznad šanka u kuhinji u potpunosti referiše na ovu estetiku. Trpezarijski deo može asocirati na enterijer nekog od, danas popularnih, kafića.

Između kuhinje i trpezarije formirana je gipsana pregrada, kojoj su date razne funkcije. Kada se koristi iz dela dnevnog boravka, ona je polica za knjige; u kuhinji služi za odlaganje teglica i začina. S’ obzirom na to da je bojena “chalkboard” bojom, služi kao tabla za pisanje. U kuhinji za razne podsetnike, liste za šoping, recepte. Međutim, u trpezariji je ovo mesto rezervisano za društvene igre. Možemo zamisliti koliko zabave ovde nastaje vikendima. Ovakav element smo viđali i u prethodnim rešenjima ovog studija.


INT2_interiorIG9 dnevni boravak

INT2_interiorIG9 dnevni boravak 02
Ambijent je građen raznim nijansama sive – od potpuno svetle, do gotovo crne. Karakter prostora je pojačan detaljima. Slike i posteri na zidovima, figure Yode, transformesi, gadgeti koji su postavljeni poput ukrasa u prostoru. Sve sugeriše na to da je ovo jedan “muški” stan.

INT2_interiorIG9 kuhinja

INT2_interiorIG9 trpezarija

INT2_interiorIG9 spavaca sobaINT2_interiorIG9 radna soba soba

INT2_interiorIG9 terasaINT2_interiorIG9 kupatilo

INT2_interiorIG9 kupatilo 2

Javite nam svoje utiske.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *