Copper Blush: ključna boja 2015. | Lepsi Dom

Copper Blush: ključna boja 2015.

By  |  2 Comments

Svetski poznat proizvođač boja, Dulux, proglasio je Copper Blush bojom 2015. godine. Na našim prostorima ova boja poznata je kao bakarna. U Duluxu obrazlažu da je bakarna ključna boja ove godine, jer osim što sama po sebi stvara divan efekat, odlično korespondira sa nizom drugih. Perfektno se slaže sa roze, belom, raznim nijansama narandžaste, ali i sa metalik bojama, poput zlatne. Obožavanje ove boje primetno je na svim delovima planete- od Stokholma, preko Milana, do Šangaja.

cb01

cb03

Uklapanje bakarne sa nizom drugih boja 

Bakarna stvara topao i prisan ambijent, sa daškom elegancije, onakav u kakvom bi svako sa zadovoljstvom živeo. Kreativna direktorka Duluxa, Marianne Shillingford, kaže da su prethodnih godina preovlađujući trend bile mineralne nijanse, i to čitava paleta- od neutralnih do potpuno sjajnih. U 2014. na velika vrata ušla je tamno zelena (teal), koja podseća na bakar nakon oksidacije. U 2015. oksidovani sloj je uklonjen i u svoj svojoj lepoti otkrivena je bakarna.

cb05

Zaštitno lice ovogodišnje boje je pevačica Sophie Ellis Bextor. Bakarna slavi “pronalaženje lepote u uobičajenom” i “otkrivanje magije u svakodnevnom”, što je predstavljeno u Duluxovom promotivnom filmu i foto editorijalu, u kome Sophie ima glavnu ulogu:

Ukoliko želite da ovaj trend unesete u svoj dom, možete to uraditi krečenjem zidova ili detaljima poput rasvete ili escajga.

03

cb02

Trendi paleta za vaše zidove

0506

Bakarni trend kroz detalje.

Dizajnerka Sarah Slimm nam savetuje da uvrstimo bakarnu u svoj izbor, kroz lampe, lustere, delove nameštaja ili na bilo koji način koji odgovara našem senzibilitetu, jer ćemo zasigurno u svoju svakodnevicu uneti dozu preko potrebnog luksuza i glamura.

2 Comments

  1. Pingback: Dnevne sobe krojene po trendovima 2015. | Lepsi Dom

  2. Pingback: Trpezarijski prostori sa daškom elegancije | Lepsi Dom

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>