5 Smernica za trendi kuhinju | Lepsi Dom

5 Smernica za trendi kuhinju

By  |  1 Comment

Da li se već neko vreme nosite sa idejom da promenite svoju kuhinju? Pre nego što potražite pomoć profesionalca, bitno je da promislite šta je ono što vam smeta i koja poboljšanja očekujete? Takođe treba da zavirite u najnovije tendencije na polju dizajna kuhinja, jer vas mogu u potpunosti inspirisati. Ovo su one koje preovlađuju u 2015. :

1. Ubacite mesingane površine

U dizajniranju kuhinja ove godine se sve vrti oko mesinga. Može se javiti na slavinama, sudoperama, kuhinjskim elementima, lusterima, barskim stolicama…. Mesing u kuhinjske prostore unosi toplinu i živahnost, sjajno komunicira sa belim i sivim površinama i može proizvesti različite efekte – kuhinja može izgledati  sofiticirano, moderno ili uglađeno. Ukoliko želite da postignete rustičan efekat izaberite nebrušeni mesing.

01

2. Crno – beli svet

Iako je nerđajući čelik favorit u dizajnu kuhinjskih prostora, ove godine na velika vrata ušlo je kombinovanje crne i bele boje. Ove dve boje javljaju se kroz kompletnu kuhinjsku opremu, od elemenata, preko frižidera do pećnica… Ova kombinacija se fantastično slaže sa već pomenutim mesinganim detaljima.

02

3. Zidne pločice sa efektnim dezenima

Mermerne ploče, koje su dominirale godinama,  smenjene su pločicama sa efektnim dezenima- od motiva Maroka do paterna poput riblje kosti. Ovaj trend predstavlja veliko osveženje i unosi identitet u prostor. Posebno su efektne u potpuno monohromatskim rešenjima.

03

 4. Izaberite otvorene police

Odaberete otvorene police, umesto zatvorenih visećih elemenata. Nemojte ih koristiti samo za izlaganje, već se organizujte tako da vam olakšavaju radni proces. Sa druge strane, ovakvim policama ćete kuhinji dati lični pečat i osećaj topline.

04

5. Teksture koje mame da ih dodirnete

Trend je upotreba taktilnijih materijala, sa izraženim teksturama. Koristite mermer ili brušeni granit, te fabrički kamen, koji simulira prirodni. Ukoliko se opredelite za drvo, neka bude ono koje stvara rustični efekat, umesto obrađenog sa visokim sjajem.

05

1 Comment

  1. Pingback: Mali stan. Mnogo ideja. I ukrštene reči na zidovima kupatila. | Lepsi Dom

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>