5 preporuka vodećih dizajnera za uređenje enterijera u 2015. | Lepsi Dom

5 preporuka vodećih dizajnera za uređenje enterijera u 2015.

By  |  2 Comments

Dvadeset relevantnih dizajnera nam saopštava  koji trendovi dolaze sa 2015. Prateći ove smernice bićete u korak sa svetskim tendencijama u uređenju prostora.

1. Kombinovanje različitih metala

Londonski dizajner Kelly Hoppen savetuje da se ove godine igramo  kombinujući  tople i hladne metale. Ohrabruje nas da bakarnim i pozlaćenim površinama suprotstavimo srebrne. Sa ovim se slaže i Jamie Bush, dizajner iz Los Anđelesa, koji tvrdi da je tretiranje čitave prostorije samo jednim materijalom previše kruto i dosadno. Njujorški dizajner, Thom Filicia, preporučuje promišljeno i slojevito kombinovanje srebrnih, zlatnih i tamnih tonova, koji stvaraju izuzetan efekat. Fantastičan primer ovog trenda jeste luster Nolan Pedant, firme Arterios.

2. Indigo plava

 Veliki broj dizajnera ove godine u svojim rešenjima poseže za indigo plavom. Parižanka Stephanie Coutas tvrdi da je ova boja savršen kontrast čistim, belim površinama i da rapidno osvaja luksuzne prostore u gradu svetlosti. Sasha Emerson, dizajner iz Los   Anđelesa ističe njenu  neverovatnu prilagodljivost: “Sjajno se slaže sa drugim bojama  poput roze, krem, koralne, sive ili svetlo zelene”.

02

    

 3. Tepisi inspirisani delima slikara

Tepihe sa orijentalnim, cvetnim i geometrijskim motivima ostavljamo u 2014. Ovogodišnje prolećne kolekcije poznatih brendova  donose mnogo uzbudljivija i vizuelno stimulativnija rešenja. Dizajneri pronalaze inspiraciju u različitim umetničkim pravcima – impresionizmu, apstraktnoj umetnosti ili pop artu i  čuvene motive prenose na tepihe.  Ovakvi tepisi najbolje komuniciraju sa čistim, minimalistički uređenim prostorima, razbijajući geometriju prostora i nameštaja. Dizajner iz Sidneja Thomas Hamel kaže : “Ovi tepisi su prava umetnička dela. Posebno oni koji su izrađeni od svile ; stalno se prilagođavaju, svetlucaju i menjaju boju”. Ovakve tepihe u svoje kolekcije uvrstili su:  Marc Phillips, Fort Street Studio , West Elm i mnogi drugi.

03

4. Tamno staklo

Umesto čistog, prozirnog stakla, dizajnerka iz Los Anđelesa, Kelly Wearstler preporučuje da se opredelimo za tamno, koje po njenim rečima “stvara potrebnu tenziju između sirovog i prefinjenog, između muževnog i ženstvenog” .  Dizajneri tvrde da njegova zatamnjenost dodaje osećaj misterioznosti i intrigantnosti. Primer ovog trenda je stočić po imenu Isom, koji je za berlinski studio NEO/CRAFT izradio dizajner Sebastian Schrer.

5. Živopisne pločice

S obzirom na to da je život modernog čoveka obeležen  stalnim prožimanjem različitih potreba, enterijer i eksterijer objekta se od davnina stapaju. Brisanje granica između njih potvrđuje i trend ulaska keramičkih pločica, koje su nekada bile rezervisane za oblaganje spoljašnjih prostora, u unutrašnjost objekta. Kompanija Amethyst Artisian ima zavidnu paletu ovih pločica. David John Dick, dizajner iz Los Anđelesa tvrdi da je njima postignut fantastičan spoj grafičkog dizajna i dizajna enterijera.

04

2 Comments

  1. Pingback: Dnevne sobe krojene po trendovima 2015. | Lepsi Dom

  2. Pingback: Trend ovog proleća- botanički printovi | Lepsi Dom

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>