4 načina da razigrate svoju kuhinju | Lepsi Dom

4 načina da razigrate svoju kuhinju

By  |  0 Comments

Proleće je vreme koje pokreće i podstiče nas na akciju na raznim životnim poljima. Potreba da ga unesemo u svoj dom je prirodna i gotovo nezaustavljiva, makar značila samo kupovinu cveća na obližnjoj pijaci. Mnoge od nas inspiriše na preuređenje, osvežavanje, male ili velike kućne projekte… Danas ćemo Vam preneti neke ideje kojima, u okviru malih opterećenja budžeta, možete uneti dašak proleća i svežine u svoju kuhinju.

Mala ili velika, spojena sa trpezarijom ili bez nje, uređena rustično, moderno ili eklektično- gotovo uvek je jedna od omiljenih prostorija. Sitnim intervencijama joj možete dodati novu dozu lepote i iznova je činiti posebno ugodnim mestom za boravak i kuvanje.

1. PORUKE NA ZIDOVIMA

Moderna interpretacija takozvane “domaćice” ili “kuvarice” iz kuhinja naših baka (sa čuvenim porukama poput “Domaćice manje zbori, da ti ručak ne zagori”). Danas, mnogo dizajnera širom mreže, besplatno ustupa svoja rešenja, koja možete odštampati i upakovati u šarene ramove. Ulepšaće prostor i sigurno vas oraspoložiti svaki put. Jedno od mesta gde možete preuzeti ovakve grafike je LittleGoldPixel . Javite nam ako znate neke zanimljive besplatne izvore.

Galerija na zidu kuhinje 01

Galerija na zidu kuhinje 02

2. TEGLE ULEPŠANE DEKUPAŽ TEHNIKOM

Tegle možete koristiti za odlaganje različitih namirnica. Ako im poklopce ulepšate dekupaž tehnikom, dobićete unikatan dekorativan set, koji će privlačiti poglede. Odaberite salvete i upotrebljavajte samo gornji, najtanji sloj. Potreban vam je lepak- specijalan za dekupaž tehniku ili lepak za drvo koji ćete razblažiti vodom i četkica za nanošenje. Krenite od sredine ka ivicama, vodeći računa o pokretima- salveta ne bi trebalo da se nabora ili iscepa. Ostatak salvete pažljivo isecite (možete najpre iseći na trake, pa polako ostraniti viškove). Nakon toga je samo potrebno da ostavite poklopce da se osuše.

Dekupaz tegle

Izvor

3. FARBANJE NAMEŠTAJA I DETALJA

Jednostavan način koji kompletno može promeniti utisak kuhinjskog prostora. Kuhinjski elementi, stare stolice i hoklice ili detalji… Potrebne su Vam četkice i boje za drvo. Na narednim fotografijama je pastelna inspiracija, omiljeni kolorit proleća i jedan od vodećih trendova ove godine.

Ofarbani kuhinjski elementi

Izvor

Obnova stare stolice

Ofarbane varjace

4. UKRASNI PAPIR NA POLICAMA

Bez obzira na to da li se radi o otvorenim policama ili zatvorenim visećim elementima, ovo može biti sjajan način da unesete kolorit i razigranost u svoju kuhinju. Gotovo nepostojeće opterećenje budžeta, a tako lep efekat.

ukrasni papir na policama

Izvor

Pišite nam i podelite sa nama koji su vaši prolećni projekti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *