30 kvadrata dobre organizacije | Lepsi Dom

30 kvadrata dobre organizacije

By  |  0 Comments

Mali prostori su nam uvek draga tema, jer nose mudra rešenja. Današnji primer je stan od 30 metara kvadratnih, funkcionalno organizovan na način koji zadovoljava potrebe jednog para. Svaka od prostorija dobila je svoje (makar i minijaturno) mesto.

Sa ulaza se stupa u hodnik, koji odabirom boja, nameštaja i dekoracije ostavlja divan i topao utisak. U njemu svoje mesto ima garderober izrađen po meri, organizovan na način koji zadovoljava potrebe korisnika. Njegovi frontovi visokog sjaja korišćeni su i u izradi kuhinje, što stvara sklad i prostorni kontinuitet. Kuhinja je dvotraktna, formirana tako da predstavlja nastavak hodnika, iako je od njega  jasno odvojena. U potpunosti bela, oslobađa prostor, čineći ga lakim i rasterećenim. Dizajnirana je tako da obezbeđuje puno mesta za odlaganje; iza belih frontova smešteni su frižider, kao i mašine za pranje i sušenje veša, za koje nije bilo mesta u kupatilu.

Hodnik u malom stanu

Kuhinja u malom stanu 01

Kuhinja u malom stanu 02

Posebno je zanimljivo što je sa druge strane kuhinje napravljen poseban prostor za spavanje, dimenzija tek tolikih koliki je i krevet. Od dnevne sobe ga odvajaju klizna vrata u boji svetlog drveta. Na ovaj način mladi par ima mesta za kvalitetan odmor, bez potrebe za razvlačenjem troseda.

Dnevni i spavaci blok

Preostali deo stana čini dnevni boravak, u kome su svoje mesto našli i trpezarijski i radni sto. U njoj je jedan zid akcentovan sivom, a boje su unešene kroz detalje. Lepo, skladno i udobno za život.

Dnevni boravak u malom stanu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *